Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Vyhledávače

  • Nezbytné nástroje pro online marketing

    SEO nástrojů je v dnešní době neskutečné množství a vybrat si ty nejúčinnější je občas problém i pro lidi z oboru. Představím vám ty základní a k ním i chytré nástroje, které v online propagaci určitě užijete. Základní kámen webových stránek: klíčová slova Základem pro vytvoření nového webu je analýza klíčových slova, díky které najdete mezery vaší konkurence a na dané klíčová slova jí můžete přeskočit.
    16. 3. 2015 16:51 (aktualizováno)
  • Návrh na lepší české IDN?

    IDN v TLD .cz, tedy oháčkované české domény opět neprošly (viz bleskovka Češi opět razantně odmítli diakritiku v doménách) a je to IMHO jedině dobře. Osobně jsem k tomu v posledních letech psal dvakrát: IDN neprošlo ani letos, bohudík Jen ne háčky prosím vás Jak už jsem psal, v Českém prostředí je prostě IDN nesmysl. Chápu to v ruštině či čínštině, kde IDN řeší problém, že Rus či Číňan nezná latinku. Ale tam kde není problém psát latinkou má prostě IDN jen samé nevýhody.
  • Sreality - bordel jako vždycky

    Seznam.cz (Sreality.cz), opět provedli změnu ve svém systému. Jen aby dokázali, že je to banda ignorantů a zoufalců co nevidí dál než na špičku svého nosu. Dvě žhavé novinky TOPování a vyhledávání duplicit. Jsou totiž pro realitní kacelář nebo makléře užitečné asi jako díra do hlavy. Začnu od těch duplicit protože ty prakticky znemožňují inzerovat dva byty v jednom domě.
  • Reseni chaosu s nekolika Google ucty

    Chaos s mymi Google ucty vznikal v prubehu nekolika let asi takto Kdysi davno jsem pouzival emailovou adresu, rekneme n@d1 S timto emailem jsem zalozil svuj prvni Google account Pod uctem n@d1 jsem tenkrat inicioval AdSense, Analytics aj. sluzby Casem jsem na tento ucet prevedl i ucet na blogger.com Od urcite doby se snazim pouzivat pouze 1 email n@d2 Potreboval jsem dalsi ucet na Google, ktery by se mi nepletl s mym vlastnim. (pro custom vyhledavani na webu 1 zakaznika) Takze jsem vytvoril 2. G
  • katalog-cz-firem.cz (podvodník)

    Tak tu máme dalšího podvodníka s placeným zápisem do katalogu – katalog-cz-firem.cz. Jistě mnoho z vás také dostalo minimálně jeden jeho e-mail. Podrobněji se tomu věnuje bleskovka na. Internet pro všechny. Tedy nezapomeňte jej nahlásit na Nahlásit na úřad na ochranu osobních údajů. Dále by to chtělo zjistit kdo je provozovatelem daného mobilního čísla ze kterého chtějí posílat placené SMS a pokusit se jej zablokovat (podvodné aktivity bývají zakázané). Ještě něco vás napadá?
  • Katalogy aneb proklik za 100 Kč

    Tento článek je pro ty, co mají webové stránky a již měli to štěstí a jejich telefonní číslo objevili  obchodníci placených zápisů do katalogů. Takových katalogů je u nás 1654 (zdroj http://seznam­katalogu.cz). Ač jsem se snažil vždy získat nějaké statistiky, tak jsem se nechal nachytat asi 2krát.
    20. 9. 2010 12:09 (aktualizováno)
  • Nový fulltext na Seznam.cz spuštěn

    Před měsícem Seznam na svém Fulltext blogu oznámil výraznou změnu svého vyhledávacího algoritmu – pro detailní popis si přečtěte odkazovaný článek, když to hodně zjednoduším jde o to, že předtím bylo pro seznam víceméně jedno jestli jste hledali „plastová okna“, „plastové okno“ či „okna plastová“, teď to pro něj roli hraje.
  • Jak si vedou světové freemaily?

    Dostal jsem se k zajímavé statistice nových registrací uživatelů, pocházející z (našeho) webu myAirDeals.com. Je to podíl domén z e-mailových adres registrovaných uživatelů: 1. hotmail.com (20,97%) 2. gmail.com (20,34%) 3. yahoo.com (13.98) 4. aol.com (1,26%) 5. mail.ru (0,79%) U všech služeb jsou zahrnuty i jejich národní verze s jinou doménou. Zbytek do stovky dávají všechny ostatní domény. Jedná se o web v angličtině, tzn. o uživatele mluvící anglicky (nicméně ze všech zemí)…
  • Firefox 4.0, Chrome nebo IE 9?

    A neb, který prohlížeč bude mít na vrch. Google Chrome je aktuálně třetím nejpoužívanějším prohlížečem současnosti a zdá se, že mu patří také budoucnost. Po Firefoxu převzal image inovátora a prohlížeče pro náročnější uživatele. Neprovázejí ho problémy s kritickými chybami a zdá se, že by brzy mohl konkurovat IE i Firefoxu.
  • Zivot s linuxem. Upgrade Ubuntu na 10.04 - konec Galeonu a problem se zvukem

    Odhodlal jsem se na upgrade sveho pracovniho pocitace na Ubuntu 10.04 Po stazeni asi 870 MB pocitac nejakou dobu chroustal a pak jsem sel posbirat obete. Zatim vidim: odinstalovany prohlizec Galeon nefunkcni zvuk Se ztratou Galeonu jsem se smiril vzhledem k tomu ze uz nejakou dobu pouzivam Chrome. Se zvukem to bylo horsi. Nekolik hodin vyzkumu dopadlo kompletni odinstalaci PulseAudio a navratem k ALSA. Ubuntu z nejakeho duvodu tlaci na pouziti toho Pulse, nicmene na mem Dell 4600 to nejede…
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).