Hlavní navigace

Nishkamův blog na Lupě

  • Autorizace pro Kibanu

    Po instalaci elasticsearch a kibany na server, vychozi nastaveni neobsahuje zadnou autorizaci. Abych se mohl do Kibany prihlasovat heslem bylo potreba udelat par kroku. Verze Kibany a Elasticu se lisi v nekterych detailech. Tento jednoduchy navod je pro ELS a Kibany ve verzi 7.8.0 (r. 2020). Jsou samozrejme i slozitejsi lepsi postupy. Tento mi stacil pro zakladni nastaveni autorizace, abych nemel dvere uplne otevrene.
    2. 9. 2020 10:24 (aktualizováno)
  • Jak jsem nainstaloval php7.2 na Debian 9

    Potreboval jsem povysit verzi php ze 7 na 7.2. Duvodem bylo to, ze jsem chtel pouzit novejsi verzi php-elasticsearch Cele to vypadalo takto: # wget -q https://packages.sury.org/php/apt.gpg -O- | apt-key add -  # echo „deb https://packages.sury.org/php/ stretch main“ | tee /etc/apt/sources.list.d/php.list
    28. 8. 2020 15:49
  • Jak nainstalovat Android 6 na Sony Xperia M dual

    Tri roky mam mobilni telefon Sony Xperia M dual (c2005) ktery intenzivne pouzivam. Sony na nem ma nainstalovanou svoji verzi Androidu, kterou prestalo upgradovat na verzi 4.3 S tim vznika stale vice problemu a protoze mobil uz je mimo zaruku, rozhodl jsem se ho heknout hlavne s techto duvodu: Fitness naramek Xiaomi Mi 2 je mozne spojit s aplikaci, ktera jde instalovat pouze na androidu 4.4+ Doufal jsem, ze na novem androidu mi umozni Facebook live video ve sve aplikaci Pokemon Go 
    3. 8. 2016 19:39 (aktualizováno)
  • Hello world 2, jsem zpět

    Před 10 léty jsem začal blogovat na lupě :) a můj první článek byl Hello world Mám teď takový nápad retro-recyklace starých článků. Nejsem si jistý jestli to tady vůbec někdo čte. Po pravdě řečeno, sám už sem příliš nechodím. Koukám, že poslední článek ze všech lupackých blogů byl zveřejněn před 9 měsíci. Takže je to takový test.
    31. 7. 2016 12:05 (aktualizováno)
  • Jak zrušit skupinu na Facebooku

    Na facebooku není v této chvíli funkce na zrušení skupiny (Group). Zrušení se proto dělá oklikou ve 3 krocích: Odhlásíme všechny členy skupiny Odhlásíme se sami  Po kliknutí na Leave Group, dostaneme dotaz, zda chceme skupinu odstranit   Po potvrzení Delete Group skupinu už neuvidíme. 
    7. 10. 2012 19:53
  • Připojení k internetu pomocí CDMA modemu Anydata ADU-890WH a routeru ASUS WL-500gp v2

    Popíšu zde technické řešení specifického problému, se kterým se většina lidi nesetká. :) Bohužel jsem nikde jinde nenašel řešení, které by pro mně fungovalo.  Jde o připojení lokální síti k internetu v oblasti kde není dostupné žádné jiné připojení než CDMA a GPRS. Ano, v naši vesnici není dostupné žádné ADSL, 3G ani WiFi. Dokonce ani Vodafone nemá signál. 
    29. 9. 2012 23:46
  • Vymena napadu. Anebo jak zpropagovat www.letacek.cz

    Nevim jak Vy, ale ja mam s napady casto problem. Vetsinou prichazi kdyz o ne nestojim a tykaji se oblasti, ve kterych aktivne nepodnikam. Prijde takovy napad a pak me akorat zamestnava promyslenim detailu. Novy napad skvele odvadi pozornost od skutecnych ukolu co mam na stole – hezka varianta prokrastinace. Abych se napadu zbavil, zacal jsem je pred par lety publikovat zdarma i na tomto blogu. Jen abych je dostal ven z hlavy.
    1. 7. 2012 11:40 (aktualizováno)
  • Jsou emaily VOYO (NOVA TV) spam?

    Z adresy voyo@no­va.cz podepsane „Tým VOYO“ mi zacaly chodit emaily o ktere jsem nikdy nemel zajem. Vysvetluji to tim, ze Nova pred lety koupila Jyxo, kteremu patril blog.cz, kde jsem kdysi zalozil pokusny blogisek.  Chci se odhlasit. TV nesleduji. Na konci emailu ctu navod: Prosím, neodpovídejte na tento automaticky vygenerovaný email. Pokud si nepřejete tyto emaily dostávat, zrušte svůj souhlas s jejich odesíláním v editaci svého uživatelského profilu na nova.cz ( přihlášení zde).
    28. 4. 2012 12:29
  • Co je a co neni lez. K diskuzi o reklame

    Vse zacalo rozhovorem Petra Vaclavka v Hyde Parku na CT, viz http://ww­w.ceskatelevi­ze.cz/specialy/hy­depark/23.2.2012/ Re­klama: navoněná zdechlina, nebo přirozená součást života?  Nasledovala celkem pochopitelna podrazdena reakce profesionalu od reklamy viz. napr. http://se­desako.blogspot­.com/2012/02/je­den-vaclavek-povidal.html a pak vasniva diskuze na facebooku.
    26. 2. 2012 21:56 (aktualizováno)
  • Seminar katalog a event marketing

    Tato kratka zprava je pouze informace o dvou novych webech, ktere jsem spustil v posledni dobe. Pokud Vas zajima oblast osobniho rustu, podivejte se na www.letacek.cz – katalog seminářů, kurzů aj. akcí pro osobní růst v ČR www.plnekurzy.cz – pozvánka na mini-workshop o internetovém marketingu, určený pro pořadatele kurzů, seminářů a akcí osobního rozvoje.
    17. 2. 2012 10:08
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).