Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • Alibaba.com ohlásila ekonomické výsledky a nadšení nevzbudila

    Čínská společnost Alibaba.com, zveřejnila své hospodářské výsledky za třetí čtvrtletí tohoto roku. Společnost vykázala nárůst 11,9 procenta (na 64 miliónů dolarů) čistého zisku a rostoucí tržby o 10,6 procenta na 250 milionů dolarů. V průběhu 3. čtvrtletí 2011, Alibaba.com přilákal přibližně 4 miliony nových uživatelů v celkové výši 72,8 milionů registrovaných uživatelů.
  • Háčky a čárky v naší TLD doméně nově?!

    Ne, nebojte, nezměnil jsem názor, stále se domnívám, že IDN v .cz doméně jsou zhůvěřilost, viz mé předchozí články na téma IDN. A naštěstí si to myslí čím dál tím více majitelů .cz domén a snad i CZ NIC, který o tom pravidelně pořádá ankety. Ale dnes se naskytla nová možnost, která nemá většinu z těchto problémů. Nejspíš jste slyšeli, že ICANN schválil plán na rozšíření počtu generických domén…
    20. 6. 2011 23:20 (aktualizováno)
  • Kdo spamuje z adresy info@i-mailing.cz

    Pravdepodobne nejsem jediny kdo dostava spam z adresy info@i-mailing.cz. Zminky o spamech se daji najit napr. v clanku od Radima Hasalika + diskuze v komentari na kurzy.cz Jako provozovatel webu a odesilatel obchodnich nabidek se uvadi VEMO Product s.r.o.  Cislo telefonu uvedene na i-mailing.cz neodpovida. E-mailova schranka info@i-mailing.cz neexistuje. Maji sice na webu jakysi Unsubscribe formular, ale ten rovnez nefunguje.
    14. 3. 2011 12:11 (aktualizováno)
  • Vrchní soud: kritické diskusní příspevky na Internetu jsou v pořádku

    Nedávno jsem se na tomto blogu věnoval žalobě, kterou na nás podala společnost PROLUX Consulting. Odmítli jsme totiž pod jedním článkem na Měšci smazat názory, ve kterých se o ní čtenáři vyjadřovali nepříliš lichotivě. Proti rozhodnutí Městského soudu v Praze, který žalobě vyhověl a přikázal nám celé diskusní vlákno smazat, jsme se odvolali. Dnes proběhlo jednání na Vrchním soudu, které skončilo výrazným obratem.
  • Hlavně nemyslet!

    Často se divíte, že na internetu vznikají projekty podobné jako vejce vejci? Já ne, znám lidskou povahu. Většina populace by nebyla schopná sama od sebe vymyslet ani bláto na cestě. Ovšem stejně tak je většina schopná myšlenku poupravit nebo ještě lépe prostě okopírovat. Ano teď píšu o slevách na… no na co chcete. Každý kdo má takříkajíc: „do prdele díru“ vyprodukoval slevový server. Každý nabízí slevy. Fakt je že princip slev je tak trošku podfuk…
  • Návrh na lepší české IDN?

    IDN v TLD .cz, tedy oháčkované české domény opět neprošly (viz bleskovka Češi opět razantně odmítli diakritiku v doménách) a je to IMHO jedině dobře. Osobně jsem k tomu v posledních letech psal dvakrát: IDN neprošlo ani letos, bohudík Jen ne háčky prosím vás Jak už jsem psal, v Českém prostředí je prostě IDN nesmysl. Chápu to v ruštině či čínštině, kde IDN řeší problém, že Rus či Číňan nezná latinku. Ale tam kde není problém psát latinkou má prostě IDN jen samé nevýhody.
  • Sreality - bordel jako vždycky

    Seznam.cz (Sreality.cz), opět provedli změnu ve svém systému. Jen aby dokázali, že je to banda ignorantů a zoufalců co nevidí dál než na špičku svého nosu. Dvě žhavé novinky TOPování a vyhledávání duplicit. Jsou totiž pro realitní kacelář nebo makléře užitečné asi jako díra do hlavy. Začnu od těch duplicit protože ty prakticky znemožňují inzerovat dva byty v jednom domě.
  • Hej UK! Sigh Hail a rozumíme si!

    Nadpis článku jsem si tak trošku půjčil z filmu Kontakt (po řadě prvočísel začnou mimozemšťané posílat část Hitlerova projevu, což byl první TV vysílaný pořad vůbec, generálové nad tím přemýšlí a vznese otázku jestli to spíš neznamená „Sigh Hail, rozumíme si!“). Bohužel něco podobného předvedl i Britský soud, který za 15 minut vyřkl 4 měsíční trest nad 19 letým mladíkem, jen proto, že nevydal své heslo, k šifrovaným datům. Mladík byl zadržen už loňského května…
  • Vyjádření operátorů k šetření ÚOHS

    Předevčírem jsem zde psal, že ÚOHS zahájil šetření mobilních operátorů ve věci nespravedlivého účtování. Podařilo se mi sehnat vyjádření Vodafone a O2. T-mobile se zatím nevyjádřil (přišla mi jen automatická odpověď od jejich PR, že mají dovolenou a nikdo je nezastupuje). Vyjádření Vodafone Dobrý den, pane Kaplere, v článku se píše o tarifikaci 60+60. Nevím, u jakého operátora jste…pouze k tomu mohu říci, že Vodafone jako jediný z hlavní trojky GSM operátorů, který má účtování 60+1.
  • Reseni chaosu s nekolika Google ucty

    Chaos s mymi Google ucty vznikal v prubehu nekolika let asi takto Kdysi davno jsem pouzival emailovou adresu, rekneme n@d1 S timto emailem jsem zalozil svuj prvni Google account Pod uctem n@d1 jsem tenkrat inicioval AdSense, Analytics aj. sluzby Casem jsem na tento ucet prevedl i ucet na blogger.com Od urcite doby se snazim pouzivat pouze 1 email n@d2 Potreboval jsem dalsi ucet na Google, ktery by se mi nepletl s mym vlastnim. (pro custom vyhledavani na webu 1 zakaznika) Takze jsem vytvoril 2. G
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).