Hlavní navigace

php

  • Poselství

    Přišlo to jako blesk z čistého nebe. – Máme signál. Asi centimetrová zelená kontrolka na pulsním demodulátoru mluvila za vše. – Kde se zapíná audio? Sálem se rozlehl skřípavý zvuk signálu ze zdroje vzdáleného několik světelných let v nekonečném vesmíru. – Opakuje se to v krátkých symetrických paketech. Pozemské vlivy jsme vyloučili, pane profesore. Je to nepochybně z jiné galaxie.
    1. 2. 2010 1:01 (aktualizováno)
  • GTS Novera už nestojí o malé zákazníky

    Aneb táhni zákazníku odkud jsi přišel… Jsem dalek tomu porovnávat co je a co není pro kterou firmu výhodné. ADSL překupované od bývalého Telecomu zřejmě nikdy nebude žádný extra vývar, přesto si myslím, že byznys postavený na koncových zákaznících prostě musí fungovat stále stejně, navzdory ekononikým krizím, recesím či konjunkturám.
    7. 8. 2009 17:19 (aktualizováno)
  • Google Chrome po 9 měsících

    Po příznačných devíti měsících to alespoň u mě vypadá, že prohlížeč Chrome konečně zase vezmu na milost. Nejde o to, že by nebyl použitelný nebo by mi na něm něco vadilo (kromě nedávno odstraněného pravidelného přístupu na disk v cca. vteřinových intervalech), pouze zkrátka nebyl důvod jej pravidelně používat.
    29. 6. 2009 8:52 (aktualizováno)
  • Ubiquity a Bookmarky

    Pokud bych si měl ve Firefoxu vybrat jediné rozšíření, které bych mohl používat, bez přemýšlení bych zvolil Ubiquity. Nenápadné kouzlo tohoto modulu (kromě nápadného kouzla množství už vytvořených miniaplikací) se neskrývá ani tak v příkazové řádce (tu známe z DOSu a pokud vím tak ani od té doby mě nijak neoslnila), ale v tom, že reaguje ihned po stisku klávesy. Takže píšete, odmazáváte, pak zase píšete a pak se třeba vrátíte zpátky na stránku. Nejpoužívanější klávesou je jednoznačně Backspace.
    19. 6. 2009 12:26 (aktualizováno)
  • Google Chrome udělal dojem hned na první pokus

    (Napsáno v prohlížeči Google Chrome) Tak jsem tu novinku taky prozkoumal, když už to bylo i na Nově. A … jsem mile překvapen. Všechno funguje jak má. Oblíbené Bookmarky.cz ta­ky. Ale co jsem opravdu nečekal: rychlost. Prohlížeč se otvírá i zavírá bez dlouhého škrabání po disku, všechny stránky fungují vůbec velmi (!) svižně - proti Firefoxu i bez výrazných paměťových nároků.
    4. 9. 2008 9:27 (aktualizováno)
  • Nové ceny domén .CZ u jednotlivých registrátorů

    Jak pružně reagují naši registrátoři na změnu cen domény? Pokud se nyní chystáte zaregistrovat doménu, určitě se vyplatí ceníky jednotlivých registrátorů porovnat. ONE.CZ s.r.o. http://www.re­gistrator.cz 250,– IGNUM, s.r.o. http://www.do­mena.cz 285,– ZONER software, s.r.o. http://www.reg­Zone.cz 240,– Telefónica O2 Czech Republic, a.s. http://www.cz­.o2.com/domeny 549,– Media4Web s.r.o http://www.me­dia4web.cz 550,– ACTIVE 24, s.r.o. http://www.ac­tive24.cz 249,– prodloužení 299,– INTERNET CZ,
    5. 10. 2007 6:24 (aktualizováno)
  • Strašák jménem Migrace

    Začalo to docela nevinně: pohledem na fakturu a na stránky svého providera (GTS Novera) jsem zjistil, že na to, co platím, mám vzhledem k ceníku docela nestandardně pomalé připojení. Ničeho zlého netuše zavolal jsem na zákaznickou linku, slovo dalo slovo a byla bez problémů podána žádost o navýšení. Netušil jsem že to také znamená migraci. A už vůbec ne že je to Migrace s velkým M.
    23. 8. 2007 0:29 (aktualizováno)
  • Telefonát

    Taky vám pořád někdo volá? Myslím že slečny telefonistky jsou primárně určeny k tomu, aby je zákazníci posílali do pekel horoucích, případně jiných částí těla. – Dobrý den, tady Outů telefonica, máte několik minut? Jo, mám - Chtěli bychom vám nabídnout výhodný tarif ADSL Super, tak se pochlubte
    22. 3. 2007 12:00 (aktualizováno)
  • O tom řemesle bloggerském

    Jsou bloggeři a bloggeři… Mám názory. Asi každý má nějaké názory. Nemyslím si že bych byl bůhvíjak skromný. Ale nevím, nikdy bych si nenechal za svoje názory platit, mohou být brilantní, jedinečné, dokonalé, nebo to jsou jen denní momentky… Ve skutečnosti jsou to ale pouze názory, nejsou tam žádné 100% seriózní informace, ale i kdyby…
    7. 11. 2008 10:56 (aktualizováno)
  • Potrapte si svého webdesignera

    Máte pocit, že ta osoba, které jste zadali vytvoření svých nejbáječnějších a nejoriginálnějších stránek je nějak příliš laxní, vzhledem k tomu, jak ji královsky platíte? Zkuste ji potrápit několika vtípky či drobnými zlomyslnůstkami, kterým se každý webdesigner rád zasměje. 1) KONTAKT a) Potřebujete svoje stránky rychle? Nejvíce je urychlíte tím způsobem, že najdete na webu náhodně cca.10 webdesig­nerských firem a pošlete jim e-mail následujícího zně­ní…
    15. 8. 2006 9:15 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).