Hlavní navigace

Hosting, Web 2.0, sociální sítě

  • Pražský TechCruch Meetup aneb Thinking outside the box

    Že se v Praze uskuteční tento pátek TechCrunch Meetup, asi už všichni víte. Tyhle novinky u nás nejlépe pokrývá Pavel Neuman na svém blogu BuzzMag, kde se můžete dozvědět více o zákulisí akce z rozhovoru s Jackem DeNeutem, který setkání spoluorganizuje. Mimochodem, sám Jack akci sponzoruje z vlastní kapsy několika desítkami tisíc korun. Pivo platí Roman Staněk a jeho Good Data Corp.
    20. 5. 2008 23:54
  • Dataportability – vezměte si svá data a běžte někam

    .. třeba na LinkedIn, Facebook, MySpace, YouTube, prostě kamkoliv :-) Daniel Dočekal v dnešním článku na Lupě reaguje na nedávné představení projektu Google Friend Connect. Přesně taková osvěta je potřebná, takže díky za takový příspěvek! Zcela oprávněně v textu zaznívají následující požadavky na změnu fungování sociálních sítí a webu vůbec…
  • Webhosting je mrtvý. Ať žije webhosting 2.0!

    Ze starého dobrého webhostingu, jak ho známe a jak ho většina českých poskytovatelů nabízí, se pomalu a jistě stává rozkládající se organismus, resp. průmysl. Jistě, není to vina oněch „poskytovatelů“, vždyť někteří z nich dokonce „virtualizují“ na našem malém domácím trhu! Za všechno můžou Amazon a teď i Google, to jsou ti holomci, co se do všeho .. angažují. Tedy aspoň v rámci hostingu.
  • Krása sociálního softwaru tkví ve: word-of-mouse

    A frekvence „postování“ nových příspěvků nadále klesá. Ale stále to tu ještě žije. A já žiji poslední dobou sociálním softwarem. Nedávno jsem psal o projektu learnitlists.com, čas trávím ještě jedním projektem, jehož vývoj je trošku pomalejší, takže zatím bez odkazu. Oba projekty jsou celkem odlišné, přece však mají něco společného. Společným jmenovatelem je hlavně nutnost implementace sociálního aspektu (či jak to nazvat). Vezměme to ale postupně a trošku konkrétněji.
    20. 4. 2008 23:51
  • AllPeers out, Good Data in

    Ano, takto by se daly shrnout hlavní události nedávné doby z pohledu internetových společností, které mají zázemí v České republice, ale podnikají primárně na globálním trhu. Zatímco první událost (AllPeers končí) byla mediálně poměrně často probíraná, druhá (Roman Staněk spouští Good Data Corporation) proběhla spíše v tichosti.
  • Desatero pro zdravé používání Facebooku

    Facebook. Fenomén posledního půlroku mého života. Fenomén roku 2007 v celém Silicon Valley. Fenomén nezadržitelného růstu jedné sociální sítě. Pro někoho budoucnost internetu a hrozba pro Google apod. U nás doma, v České republice, jsme opatrnější. Nevzrušujeme se tak rychle. Také se rádi necháme vést. Vím to. Proto jsem pro těch pár lidí, co u nás Facebook nebo jakoukoliv jinou sociální síť používá, stvořil následující desatero. Je pro Tebe, poutníče znavený!
    7. 3. 2008 23:22
  • Šílený asociální projekt! Feedback wanted!

    Ano, je to šílenost. Už na první pohled. Schválně běžte na www.learnitlis­ts.com a uvidíte sami. Tento projekt je také důvodem mé snížené blogovací frekvence v poslední době. Pouze vyčerpání se zvyšuje. Jak to vše vzniklo? To si můžete přečíst sami na http://www.le­arnitlists.com/press-kit/. Ačkoliv je v URL adrese psáno „press-kit“, tak stránka má nadpis „About“. A víte co? Mně už tyhle maličkosti skoro vůbec nevadí 
    22. 2. 2008 23:02
  • Ohlédnutí za pražským srazem Web 2.0

    Nedávno proběhlo v Praze plánované setkání s nálepkou Web 2.0. O srazu jsem psal už jinde, tehdy formou pozvánky, tentokrát bych přidal ve stručnosti jen pár osobních dojmů: Málo žen, což je tradiční problém všech akcí, které se týkají internetu. Díky za Báru  Spousta lidí s nadšením (hlavně z technologií), dost lidí se širokými znalostmi a méně lidí se zkušenostmi (především obchodními či marketingovými). Velice málo lidí starších než já…
    8. 2. 2008 2:10 (aktualizováno)
  • Webhosting ve zpravodajství České televize ČT24. A co?

    A nic Přesně před týdnem, v neděli pozdě večer, jsem napsal a rozeslal pravidelnou tiskovou zprávu o aktuální situaci na českém webhostingovém trhu. Pro snazší pochopení často píšu o pronájmu webového prostoru, aby bylo aspoň trošku jasné, o čem je řeč. No a hned v pondělí zpracovala Česká televize můj text jako reportáž na stanici ČT24. Do studia pozvali Aleše Miklíka, šéfredaktora Lupy, aby dovysvětlil, co to ten webhosting ve skutečnosti je, k čemu je to dobré a tak.
  • Lidi, neblbněte s tím sociálním networkingem!

    Když je čehokoliv příliš, není to zdravé. A o zdraví jde především, to víme přece všichni. Tak třeba: víte, proč se rozešla Zuzana s Robertem? Protože Robert měl na Facebooku příliš mnoho Wall postů od jiných dívek. Zuzana se chtěla vyhnout veřejnému (rozuměj „social-networkingovému“) propírání jejich rozchodu, které by jistě následovalo poté, co by změnila svůj „Relationship“ status na „single“, a proto se rozhodla svůj účet na Facebooku zrušit…
    23. 1. 2008 12:22
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).