Hlavní navigace

Ve Facebooku

  • Odlišné zvyklosti

    Ve Facebooku už nepracuji, jak jste si ostatně mohli přečíst na Lupě, přesto mi tento blog přijde jako vhodné místo pro následující postřeh. V Americe jsem něco přes tři roky a pozoruji určité odlišné zvyklosti v několika oblastech. Předem upozorňuji, že jde pouze o mé vnímání dané oblasti, které se od skutečnosti může lišit. Také se pohybuji především v Kalifornii, výjimečně v jiných státech západu Spojených Států. Amerika je velká země a v jiných končinách může být chování lidí podstatně jiné.
    2. 2. 2015 17:54 (aktualizováno)
  • Hyde park

    U příležitosti 20 let Internetu v Česku jsem byl pozván do pořadu Hyde park v České televizi. Můj krátký vstup začíná v čase 28:45. Bohužel v tom nejlepším vypadlo spojení, takže bych na otázky chtěl odpovědět alespoň tady. Soukromí Na ochranu soukromí se ve Facebooku ohromně dbá…
    15. 2. 2012 8:49 (aktualizováno)
  • Jsem v Americe

    Nakonec se mně a mé rodině podařilo všechno včas vyřídit a odletěli jsme podle plánu asi dva týdny před mým nástupem do zaměstnání. Tento čas chceme využít především na shánění pronájmu domu a nákupu jeho vybavení. Plánujeme k tomu použít především propracovanou aplikaci PadMapper a samozřejmě také craigslist.
    30. 9. 2011 13:01 (aktualizováno)
  • Dostal jsem vízum

    Facebook mi pomohl získat pracovní vízum, konkrétně H1-B. O všechno se postarala najatá právní kancelář, já jsem jen poslal potřebné informace a další podklady – kopii pasu a vysokoškolského diplomu, který je pro získání tohoto víza potřeba. Právní kancelář se postarala o jeho ověřený překlad (s poznámkou, že sice nedostali úředně ověřenou kopii, ale že nemají důvod se domnívat, že jde o podvrh).
    30. 8. 2011 8:29 (aktualizováno)
  • Autorská práva

    V České republice je legální učinit si kopii autorského díla (třeba filmu, hudby, knihy) pro svou potřebu. Vztahuje se to třeba na pořady z televize nahrávané na video nebo na písničky z rádia nahrávané na CD. Člověk ale nemusí pátrat po původu autorských děl, takže stejně tak v pořádku je stáhnout si třeba DVD-rip z RapidShare.
    9. 6. 2011 0:00
  • Linux na desktopu

    Na serverech používám výhradně Linux, ale na desktopu jsem zvyklý na Windows. Trochu se bojím, že se to kvůli práci ve Facebooku bude muset změnit. Některé nástroje Facebooku jsou k dispozici pouze pro Linux (např. XHP), jiné se dají pod Windows provozovat jen velmi krkolomně (např. HBase). Co mě vlastně od změny odrazuje?
    7. 6. 2011 0:00
  • Stěhovací balíček

    Facebook mi prostřednictvím externí firmy pomáhá se stěhováním…
    2. 6. 2011 0:00
  • Vyklízení sklepa

    Na dobu svého pobytu v Americe plánuji pronajmout byt. Za tím účelem bude potřeba některé věci přesunout pryč. Takže jsem začal vyklízet sklep. Ve sklepě jsem měl kromě jiného starý, hluboký 17" monitor pro případ, že by mi vypověděl službu ten současný. Měl by být stále funkční, ale rozhodl jsem se ho odvézt do sběrného dvora. Tak jsem si ho donesl k autu a šel jsem ještě pro další věci. Když jsem se podíval z okna, tak koukám, že monitor zmizel…
    31. 5. 2011 0:00
  • Odliv mozků

    V souvislosti se svým chystaným stěhováním někdy slyším narážky na to, že ti nejchytřejší lidi holt odchází do zahraničí. V první řadě si o sobě nemyslím, že jsem nějak zvlášť chytrý. Jen mě prostě baví psát, nestydím se přednášet, své programy zveřejňuji pod svým jménem a tím pádem jsem vidět. Myslím si, že ve firmách pracuje řada velmi chytrých lidí, o kterých to ale ví jen jejich nejbližší okolí.
    26. 5. 2011 0:00
  • To je to opravdu tak zajímavé?

    Od zveřejnění, že jsem získal zaměstnání ve firmě Facebook, se u mě dveře netrhnou. Přestože jsem uvedl poměrně dost informací (prakticky všechno, co jsem považoval za zajímavé), tak to zjevně nestačilo. Kdo už mě požádal o rozhovor? Futurum Zdroják Proti šedi Český rozhlas Business Tuesday MF DNES (zmínka na tn.cz, Technet, Rádio Česko) iHNED.cz Česká televize Hospodářské noviny Radio Prague Jak na VŠ CZ Podcast Hospodářské noviny
    29. 7. 2012 23:56 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).