Hlavní navigace

casual

  • Potřeba nové banky

    Bývaly doby, kdy se věřilo, že všechno se dá optimálně naplánovat a že jedna spořitelna je dost na to, aby uspokojila potřeby lidí na manipulaci s penězi. Potom nastal prudký obrat k neviditelné ruce trhu, a banky rostly na každém rohu. Posledních pár let, vládne na bankovním trhu poměrný klid, zpestřovaný pouze občasným sloučením některých velkých bank, do ještě větší banky.
    29. 11. 2007 14:14
  • Není všechno online, co je na Internetu.

    V souvislosti s prosakováním informací o připravované službě Microsoft Office Live Workspace se objevují spekulace o tom jak bude vypadat a co všechno bude nabízet. Přičemž mnohá očekávání se pravděpodobně bohužel nesplní. Microsoft má v oblasti kancelářských dokumentů téměř monopol. Všichni ostatní výrobci musí řešit otázku kompatibility z dokumenty MS Office. Kde jsou ty doby, kdy Microsoft musel řešit jak je Excel kompatibilní s Lotus 1–2–3 nebo Word s WordPerfect …
    8. 10. 2007 20:45
  • Agenti na Wikipedii

    Tak prý se Wikipedii nedá věřit, její obsah upravuje CIA, Vatikán a čeští lidovci. Což je reprezentativní sbírka strašáků, dost odpudivá na to aby polekala čtenáře, který ji bych chtěl třeba použít. Jenomže pokud z definice může upravovat tuto encyklopedii kdokoliv, tak proč by ji nemohli upravovat agenti, kněží i politici. Že budou lakovat skutečnost narůžovo? No to asi budou. Ale jde o to že by to principiálně nemělo vadit.
    29. 8. 2007 14:48
  • Jak ochránit data ?

    Jason Hiner ve svém článku „Is perimeter security dead and is protecting the data all that matters?“ objevuje Ameriku, když zjišťuje že ochrana přístupu do počítačových sítí neřeší všechny otázky informační bezpečnosti. Na druhé straně je pravda, že znám spoustu IT managerů pro které je otázka počítačové bezpečnosti vyřešena přidělením přístupových práv do LAN a firewalem mezi lokální sítí a internetem.
    28. 8. 2007 12:58
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).