Hlavní navigace

Richi´s blog na Lupa.cz

  • Jednička na trhu letenek?

    Královna – Jednička na trhu letenek, Letuška – jednička na trhu letenek, jednomu jde z těch jedniček hlava kolem … Je něco shnilého na reklamách na českém internetu. Jak může nějaká firma (Letuška) tvrdit, že je jednička, když jedničkou v prodejích je evidentně a jasně prokazatelně Královna…
    17. 4. 2008 17:24 (aktualizováno)
  • Google Co-op v češtine

    Google lokalizoval do češtiny další službu Co-op http://www.go­ogle.com/coop/ což je vlastní vyhledávání pomocí kterého si můžete vytvořit bud vlastní vyhledávač http://www.go­ogle.com/coop/cse/ , nebo si tohle vyhledávání můžete vložit va svůj web. Možností využití je jistě více ale dva příklady…
    21. 11. 2007 11:33 (aktualizováno)
  • Nový automatický překlad od Googlu. Přijdou překladatelé o práci?

    Google spustil nový – dlouho avizovaný automatický překlad pro uživatele http://transla­te.google.com/tran­slate_t Napadá mě otázka: Přijdou překladatelé o práci nebo jim to zjednodušší práci? Přítelkyně překládá knížky z angličtiny do češtiny, pokud by překladač zvládal češtinu (předkladač zatím bohužel češtinu nemá), stačilo by vložit text do překladače a pak jen upravit výsledný text, myslím že by to zvládl každý člověk s citem pro češtinu.
    24. 10. 2007 10:36
  • Sázení po internetu je v EU legální

    Provozování internetového sázení v zemích EU je legální. Potvrdil to podle HN Evropský soudní dvůr v Lucemburku když rozhodl, že italská firma Placanica může provozovat internetové sázení i v jiných státech Evropské unie. Podle soudu žádný členský stát nesmí omezovat sázení zahraničních firem v rámci unie ani z důvodu odvádění daní nebo příspěvků na obecně prospěšné účely. Právě tím přitom argumentovalo české ministerstvo financí, když zakázalo internetové sázení v Česku (Hospodářské noviny).
    8. 3. 2007 8:07
  • Nabídka práce v Praze - programátor PHP

    Nabídka práce v Praze – programátor PHP, není to ke mně je to pro známého, nic z toho nemám takže to asi není ani komerční prezentace i když je to komerční nabídka :-) (možná se to někomu z čitatelů bude hodit) Abych to nemusel popisovat zkopíruju jen to co jsem dostal. Prosím piště nebo volejte na kontakty uvedené níže…
    4. 7. 2006 17:12
  • Seznam testuje PPC. Sklik?

    Právě jsem našel na BusinessWeek zajímavý „objev“ ohledně testování PPC od Seznamu. Stačí si zadat libovolné komerční slovo třeba elektro a na druhé stránce výpisu dole je „Placený odkaz“ (zatím pouze obchodů Mall). Přichází konečně Seznam se svým dlouho očekávaným a zapíraným Pay Per Click? Netlačí je k rychlému spuštění informace Googlu o náboru lidí do obchodního teamu pro českou pobočku?
  • Kontextová reklama z pohledu inzerenta

    Protože všude čteme jak je kontextová reklama dnes oblíbená a systémy se předhánějí kdo napíše lepší PR článek, rozhodl jsem se napsal pár postřehů ze strany nezávislého pozorovatele, jak provozovatele několika webů tak inzerenta který zkusil snad všechny systémy dostupné na CZ webu. Upozorňuju že nejsem pracovníkem ani jednoho systému a ani PR koordinátor nebo agentura jako RN (která jistě pod tímhle článkem bude mít spoustu komentářů jak už ji známe).
    7. 4. 2006 10:26 (aktualizováno)
  • Soutěž na Centrum.cz o iPod - odpověď nezašlete

    Jestli rádi soutěžíte o různě ceny na internetu jistě Vám neunikla možnost vyhrát na Centrum.cz iPod. Stačí zjistit ve vyhledávání správný „dotaz“ a vyhledávač vám vyhodí odpověd. To by bylo vše ok, až na to, že ji pak musíte odeslat na email na Centrum.cz (ten mimochodem vyhrál test českých freemailových schránek) který Vám hodí zpět hlášku: „Dopis nelze dorucit: schranka vyhledavani.sou­tez2@centrum.cz je plna, prekrocen limit maximalneho poctu zprav“.
    2. 3. 2006 18:45 (aktualizováno)
  • Není http://vodafone.cz jako www.vodafone.cz

    Tak jsem se dnes chtěl podívat na tu nádheru co všude čtu že redesign Oskar.cz na Vodafone.cz, nové služby, nové telefony a hele … Zadám si jako moderní uživatel internetu do prohlížeče (IE) vodafone.cz a „Stránku nelze zobrazit“, myslím si: No co, lidi tam koukaj jak blázni tak to refreshnu at se to načte … opět nic. Tak poctivě zadám http://vodafo­ne.cz a .. opět nic, sakra to musí být traffic když jim spadne hosting, Vodafon…
    13. 2. 2006 10:42 (aktualizováno)
  • RSS Agregátory

    V souvislosti s dnešním článkem zde na Lupě RSS v moderním světě mě napadlo napsat pár odkazů na RSS agregátory. Jelikož už i díky Lupě má spousta uživatelů blogy, a minimálně každý druhý má i svůj osobní blog, je někdy výhodné znát pár agregátorů kam lze svůj blog nebo klidně online noviny, časopis vložit a tím se prezentovat více lidem, popřípadě si zabezpečit větší návštěvnost.
    25. 10. 2007 12:25 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).