Hlavní navigace

lemming

  • K čemu je kancelář na webu

    V současné době běží zde na Lupě seriál o webových kancelářských aplikacích, aneb „Sbohem, desktope“. Jak to vypadá, mnoho čtenářů si z nějakého důvodu usmyslelo, že ony aplikace mají za úkol brzy nahradit desktopové kancelářské balíky. Možná mají, ale rozhodně ne v brzy a není to, myslím, ani cílem jejich autorů. Minimálně v krátkodobém horizontu ne – společnosti které tyto aplikace vyvíjí si jsou jistě dobře vědomy jejich nevýhod…
    16. 10. 2006 8:45 (aktualizováno)
  • Kdy skončí poslední pevná linka Telecomu?

    (Varování pro šťouraly: Vím, že už pár dní žádný Telecom není. Ale z důvodů jednoduchosti budu v tomto článku používat starý název.) Nejdřív něco k situaci. Telecom (dříve SPT) zdědil do vínku zastaralé telefonní ústředny a spoustu drátů. A k tomu monopol na poskytování hlasových služeb. Ústředny zmodernizoval, dráty dotáhl skoro do každé díry. Kde jsou ty doby, kdy se na zřízení telefonu čekalo léta.
    23. 4. 2008 14:25 (aktualizováno)
  • Velký den Google aneb rehabilitace po americku

    Před třemi měsící zažil Google a zvláště jeho akcionáři černý den. Nejprve Yahoo a pak Google reportovali menší nárůsty, než bylo očekáváno. Akcie Google se tak postupně propadly z $470 až pod $340, tedy skoro o 30% níže. Až nedávno se po dvou měsících opět vrátily nad hranici 400 dolarů. Vývoj akcií Google od 1. 1. 2006 po dnešek (doplněn ručně)
    21. 4. 2006 17:10 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).