Hlavní navigace

Sreality - bordel jako vždycky

19. 10. 2010 17:55 webdev

Seznam.cz (Sreality.cz), opět provedli změnu ve svém systému. Jen aby dokázali, že je to banda ignorantů a zoufalců co nevidí dál než na špičku svého nosu. Dvě žhavé novinky TOPování a vyhledávání duplicit. Jsou totiž pro realitní kacelář nebo makléře užitečné asi jako díra do hlavy. Začnu od těch duplicit protože ty prakticky znemožňují inzerovat dva byty v jednom domě.

1. Sreality slavně začali odhalovat duplicitní inzeráty, takže vám za duplicitní označí například dva byty v jednom domě, byť v různém patře. Stejný problém bude patrně i u pozemků atd. Developer nebo realitka nabízející vícero bytů v jednom domě si může rvát vlasy.

2. Makléř někam přijde jako první (je aktivní a má o práci zájem) jenže paradoxně se na Srealitách na vrchní pozici umístí ten kdo přišel poslední a tedy i poslední inzeroval (hledat v tom logiku nemá cenu). Dříve měl makléř šanci byt nainzerovat znovu. Teď má prostě smůlu. Stejně tak když sníží cenu. Tak se může jít klouzat.

Tyhle dva problémy jsou z uplně stejného soudku jako posledně. Tedy Sreality (marketing, manegemen nebo kýho víra, který chuj) absolutně nechápou jak pracují makléři a realitky. Jak funguje trh a jak se na něm pohybuje relita nebo prostě nabízená nemovitost. S tím souvisí ono TOPování.

Seznam se rozhodl, že opět zdraží. Tedy ne přímo.

Tak zavedl topování, už nepřeinzerujete znovu, ale rovnou si inzerát natopujete. V současnosti je topování omezeno procentem z množství inzerátů. Hádám, že do budoucna pujde topovat vše. Za slušný peníz. Takže kdo bude chtít prodat bude klikat jako blázen aby TOPoval a platit jak mourovatý. Do toho je potřeba přičíst ještě zpoplatnění právě duplicitních inzerátů.

Začínáte mít dojem, že se Seznam.cz zbláznil? Nikoliv prostě odírá jak může. Realitky si za to můžou často sami, že nechali sreality.cz narůst do takovéhoto stavu. Očekávám, že podobně nakonec dopadne i Sauto.cz, tam je ovšem problém s tím, že není toliko dominatní na trhu jako Sreality. Přesto mám dojem, že Seznam si nabíhá na vidle. Jeho totální neznalost trhu už jednou vyhrotila situaci. Seznam nakonec volí salámovou metodu. Postupně odkrajuje kolečka (nebo metodu žáby – postupně zvyšuje teplotu).

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).