Hlavní navigace

magnifier.blog.lupa.cz

  • spamy a url blacklist

    Tak mne tak při třídění spamů napadlo, že by nebylo od věci, začlenit do seznamu url, jež jsou blokovány anti-phishingovými filtry, i ta url na něž je odkazováno ze spamů. Jedna věc je vytvářet zombie, které spam posílají, ale internetové prezentace, na které se tyto spamy odkazují, již tak snadné vytvářet není.
  • rychlost del.icio.us

    Již delší dobu používám del.icio.us a přijde mi, že v poslední době, kdy díky tomu, že yahoo integruje do www rozhraní del.icio.us své vyhledávací pole, a vyššímu zájmu o tuto službu, se rychlost celého systému rapidně snižuje. Stránky nabíhají okamžitě, ale změny provedené v systému záložek, jako třeba změna názvu či smazání tagu, se projevuje až s několikaminutovým zpožděním.. Nevím, zda to bylo jen vyjiměčně, ale takovéto prodlevy, než se změny projeví mi přijdou extrémni..
    27. 10. 2006 14:45
  • aktualne.cz a procesor

    V podstate od okamziku kdy aktualne.cz spustilo sve internetove zpravodajstvi v soucasne bohate forme se mi stava, ze na mem notebooku (WinXP SP2, Intel Centrino,Pentium M 1.6MHz, 380MB RAM) v prohlizeci Mozilla Firefox (1.5.0.7) je pri zobrazeni dvou a vice oken s nekterou strankou z aktualne.cz vytizen procesor skoro na 100%. S roustoucim poctem soucasne otevrenych oken vytizenost roste a pri pouze jednom okne je procesor zatezovan ve vlnach nekde mezi 30–100%…
    8. 10. 2006 12:15
  • legalni odpovednost za emaily

    dnes jsem dostal email od citigroup.com (skupina okolo Citi bank) a na konci byl zhruba desetiradkovy odstavec vyjadrujici zreknuti se vsech moznych variant, jez by mohly vzniknout a za nez by mohla byt pozadovana odpovednost od odesilatele.. Dostavame se tak snad do doby, kdy se zvysujici se kapacitou prenosovych technologii budeme vzdy na konec jakekoliv zpravy pripojovat cele zakoniky popisujici vsechny mozne ohrozeni, pro pripad ze by nas nekdo chtel zazalovat… Pro ukazku email od citi bank…
    27. 4. 2006 19:48
  • rss feedy na českém internetu

    jak se tak divam, tak ne uplne vsechny weby podporuji syndikaci clanku pomoci rss nabo atom feedu. Mezi nejvetsimi snad tiscali.cz, ale neni zdaleka jediny. Dokonce i nektere ryze technicky orientovane weby jako swnet.cz nebo pcsvet.cz (ten zobrazi jen jeden feed a to hlavicku redakce) nemaji zajem nabizet sve clanky. Pokud se pletu a snad jsem rss prehledl, tak budu rad za upozorneni, ale myslim ze jsem hledal celkem dukladne..
    14. 3. 2006 12:29 (aktualizováno)
  • idnes.cz - RSS validace

    pokud si zkusíte zvalidovat feedy jež poskytuje idnes.cz například pomocí feedvalidator­.org, zjistíte že obsahují hned několik chyb. (viz.) Z nich mi nejvíce vadí nepoužívání GUID u položek feedu. Stává se mi tak potom běžně, že v google readeru se mi ty samé články zobrazují vícekrát jen s rozdílem nějaké drobné editace. Pro zajímavost: google uvěřejnil nejčastější chyby ve feedech.
    5. 3. 2006 20:41
  • BSplayer

    upozornění pro všechny, kdo používají FREE verzi přehrávače BSplayer:    BSplayer version 1.39 (FREE) obsahuje aplikaci: Whenu Save!, jež o vás shromažďuje informace o vašich surfovacích zvycích a zobrazuje vám cílenou reklamu.. Více zde.
    1. 3. 2006 1:03 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).