Hlavní navigace

Občasník společnosti BENETA.cz

  • Poslední čtvrtek v srpnu: ráno OpenCoffee, večer OpenMeeting

    Zkušenosti z testování webových aplikací budeme probírat v pražském Skype na OpenMeetingu (web | Facebook). Tlachy nejen ze světa IT a světa uživatelského testování webů se dozvíte ráno na OpenCoffee (web | facebook). Open čtvrtek je vždy poslední čtvrtek v měsíci, tentokrát tedy již 26. srpna.
    20. 8. 2010 13:22
  • Tento čtvrtek: WebSales OpenCoffee a OpenMeeting na téma HA hosting

    Možnosti řešení vysoké dostupnosti webových aplikací (cloudy, clustery aj.) budeme probírat v Microsoftu od 17:00 na OpenMeetingu (web | Facebook). Rady jak lépe a více prodávat přes internet se dozvíte od 9:00 na OpenCoffee v malostranském Starbucks (web | facebook). PS: další OpenMeeting bude 26.8. ve spolupráci se společnosti SKYPE na téma Testování webových aplikací (Facebook).
    23. 6. 2010 13:51
  • Pozvánka na dubnové e-commerce OpenCoffee

    V letošním roce jsme připravili v rámci OpenCoffee několik novinek. Kromě klasických OpenCoffee proběhne několik tématických setkání. První speciální, pořádané s partnerem SeedCamp – zaměřené na startupy a investory – již proběhlo začátkem března. Ve čtvrtek 29. dubna se zaměříme na e-commerce, tedy prodej služeb a zboží na internetu…
    23. 4. 2010 16:47 (aktualizováno)
  • Jak podniková architektura (EA) přináší nadhled nad firemním IT

    Myslí si Vaši zaměstnanci, že v IT oddělení pracuje parta podivných introvertů a ajtíci si zase stěžují, že je nemožné získat od businessu rozumné zadání? Níže uvedené pojmy jsou o tom, jak změnit a učinit z IT nástroj, který bude efektivně podporovat Váš business: Enterprise Architecture, Business Architecture, IT Architecture, Solution Architecture, Portfolio Management. Maturity Assessment, IT – Business alignment.
    20. 10. 2009 11:00 (aktualizováno)
  • OpenMeeting: Nebojte se podnikové architektury

    K čemu je podniková architektura (Enterprise Architecture) a co může firmě přinést? Odpověď Vám dá nejbližší OpenMeeting 29. 10. 09: www.openmeetin­g.biz/udalosti-akce/nebojte-se-podnikove-architektury
  • OpenMeeting na téma verzovací systémy ve čtvrtek 27.8.

    Poslední prázdninový čtvrtek od 17:30 zabrousíme do historie verzovacích systémů, posoudíme současnost a možná i předpovíme jejich budoucnost. Budeme si popovídat o SVN, GITu i Mercurialu, vyslechneme si zkušenosti od těch co měnili nedávno i od těch, kteří měli na starost změnu workflow a souvisejících činností ve velkých firmách.
    22. 8. 2009 13:28 (aktualizováno)
  • Co mají konference na západě a ty české ne?

    Můj minulý příspěvek o zpřístupnění záznamů z konference splnil svůj cíl – vyvolal polemiku a zamyšlení. (Naleznete ho zde: vstupenky-na-ctvrtecni-konferenci-web-analytics-s-80-slevou). Právě jsem se na jednu velkou zahraniční konferenci registroval a moc se mi líbí, jaké úrovně registrace nabízejí. Mimochodem – i ta nejlevnější úroveň (tzn. zdarma) obsahuje přístupy k audiozáznamům.
    11. 8. 2009 20:04 (aktualizováno)
  • Vstupenky na čtvrteční konferenci Web Analytics s 80% slevou

    Ne, tentokrát žádné vstupenky. Uvedený titulek je jen navoněný bezový kvítek, který Vás měl upoutat, donutit k zamyšlení a také k následné reakci v komentářích. Ale k věci. Čvrteční konference Web Analytics vypadá moc fajn. Bohužel se jí však nemohu zúčastnit. Za video či alespoň audiozáznam jsem ochotný zaplatit. Řekněme 1.000,– Kč, ale klidně i 2× tolik.
  • Vstupenka zdarma na konferenci "Web 2.0" 21. května

    21. května pořádá DCD Publishing v Praze konferenci „Web 2.0 – revoluce či chiméra“. Název otřelý, zato obsah zajímavý: Charakteristiky a vlastnosti Web 2.0 * koncentrace dat a web jako platforma * změna komunikačního modelu – nástup komunikačních principů „many to many“ * smývání hranice mezi konzumentem a producentem * Wiki systémy (systémy vytvářené komunitou nebo veřejností) * mashup (vytváření služeb skládáním jiných služeb, veřejná API) * reputační systémy * long tail (nabízení a prodej pr
    7. 5. 2009 20:18 (aktualizováno)
  • OpenMeeting 30.4. na téma Silverlight (a Flash/Flex)

    Poslední čtvrtek v měsíci je již tradičně ve stylu Open. Ráno se tak můžete zdarma nasnídat a poznat pár nových tváří z IT, marketingu, HR a médií ve Starbucks (via www.opencoffe­e.cz). Večer na OpenMeetingu můžete pro změnu poznat evangelisty z Microsoftu, Adobe a dalších firem a poznat to nejlepší ze Silverlightu a Flashe/Flexu. To vše okořeněné vysvětlením vývoje v PHP pro Silverlight a nakonec dochucené diskuzí a networkingem.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).