Hlavní navigace

Katalogy aneb proklik za 100 Kč

20. 9. 2010 12:09 (aktualizováno) tester

Tento článek je pro ty, co mají webové stránky a již měli to štěstí a jejich telefonní číslo objevili  obchodníci placených zápisů do katalogů. Takových katalogů je u nás 1654 (zdroj http://seznam­katalogu.cz). Ač jsem se snažil vždy získat nějaké statistiky, tak jsem se nechal nachytat asi 2krát.

Nyní se nám stala jedna nepříjemná věc a doufáme, že to není další z podvodných praktik. (http://www.pod­nikatel.cz/clan­ky/pozor-na-to-co-podepisujete-ci-za-co-platite/). Měl jsem asi dva hovory s obchodníkem firmy www.atlasfirem­.info. Mělo mě varovat, že na začátku hovoru bylo řečeno, že je hovor nahráván. Ale říkal jsem si, že jde jen o informace a když mluvil o placené variantě, tak jsem se na ní co nejvíce vyptával. Chtěl jsem statistky (nezaslali do teď) a trial verzi, kterou bych klidně zaplatil, kdyby šla ukončit. Pak jsem bohužel zmínil, že možná bych tu variantu vzal, kdyby byla lepší finanční sitace v půlce září. Samozřejmě mi přišla faktura, že od prvního září mám placenou službu. No a nyní mi přišla již druhá upomínka, že mi prý již běží placená varianta.  Na emaily nereagují. Podle statistik mi od nich přišlo 5 přístupů za 20 dní. Jenom pro zajímavost to vypadá, že za těch 5880 Kč na rok bych měl jeden proklik za 64 Kč.  Máte s nimi někdo zkušenost? Na administraci nejsou k dispozici žádné obchodní pomínky, ani jsem nic neobrdžel, ani tam není vidět jakou variantu vlastně mám.

Ponaučení co jsem si z toho odnesl:

  • Pokud mi někdo volá a zazní na začátku hovoru „hovor je zaznamenáván“, potom doporučuji vyslovit nesouhlas a nebo zavěsit
  • Vždy u katalogů požadovat trial verzi a záruku vrácení peněz, když po zaplacení placené verze poklesne návštěvnost o více než 20% (příklad) oproti trial verzi.
  • Požadovat nezávislé statistiky, například mají-li google analytics, tak readonly verzi apod., nebo najít někoho, kdo jejich služby používá (jsou většinou v tom katalogu). Doporučuji z katalogu najít firmu z IT, která má placenou verzi, je tam šance, že to bude umět vyhodnotit a nebo to bude spolužák.

Sdílet

  • 22. 9. 2010 15:51

    oh (neregistrovaný)

    Za ŽÁDNÝCH okolností nepostupujte podle "dobré" rady [5] a [7]. Už jen tím odstoupením od smlouvy byste připustil, že nějaký smluvní vztah existuje a významně tak poškodil své postavení, kdyby došlo na soudy. Pošlete jim doložitelným způsobem dopis se sdělením, že jste s nimi žádnou smlouvu neuzavřel - přesně jak vám radí DrFreeze v příspěvku [17].

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).