Hlavní navigace

Ecommerce

  • Začněte vydělávat tisíce tím, co jste dodnes dělali zadarmo

    Zní to krásně co? Mnoho lidí se nechá skvělým titulkem inspirovat a motivuje je velmi rychle k založení vlastního účtu. Začnou otevírat reklamní emaily a klikat na reklamní odkazy v nich umístěné. S jedinou vidinou, s vydinou výdělku. Řeč je o placených emailech s reklamou. V roce 2011 a 2012 se s těmito reklamními systémy roztrhnul pytel…
    16. 10. 2017 12:10 (aktualizováno)
  • Prodávám svůj jednoproduktový eshop postavený na Magentu

    AKTUALIZACE: ESHOP BYL PRODÁN BĚHEM PÁR TÝDNŮ. ČLÁNEK JE TAK SPÍŠ INFORMATIVNÍ. Od konce loňského roku téměř do poloviny toho letošního jsem si hrál s myšlenkou a následně i realizací vlastního eshopu. Více než 8 let pracuji v oblasti ecommerce a postavil jsem desítky shopů pro své zákazníky. Pomáhám internetovým obchodům růst a tak jsem si chtěl zkusit, jak rychle vyrostu sám a jak asi vypadá práce na eshopu z „té druhé strany“.
  • Novela zákona o spotřebitelském úvěru se dotkne i eshopů

    Zákon č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, platí mimo offline svět i pro některé eshopy, affiliate partnery a další online podnikatele. Pokud se jejich podnikání dotýká nebankovních úvěrů a spotřebitelských půjček a zároveň má rysy zprostředkování nebo dokonce poskytování nebankovních půjček, pak spadá do činností, které reguluje novela zákona o spotřebitelském úvěru.
    21. 7. 2017 10:35
  • Jak vyčnívat nad ostatními v organickém vyhledávání Google

    Dohání mě chuť zase trochu psát. Tentokrát si dáme něco technomarketingoidního. Rich snippets. Schema.org. Microdata. Že nevíte, o co jde? Měli byste, pokud chcete vyčnívat nad ostatními v přirozených výsledcích vyhledávání Google. Díky strukturovaným mikrodatům určujícím co bude v dané části obsahu vlastně popsáno, můžete výrazně odlišit svůj výsledek vyhledávání od těch ostatních a to dost znatelně.
  • EET zničí českou ecommerce a affiliate podnikání

    Na počátku všeho bylo kontroverzní, leč alespoň trochu opodstatněné, řešení kontroly bezhotovostního platebního styku firem a živnostníků z hlavy ministra financí Andreje Babiše (ANO). Živnostníci se proti tomuto novému zákonu staví od jeho prvopočátků. ANO slibovalo v roce 2014 před volbami „odstranění překážek pro podnikatele“ a toto je zřejmě prvním výsledkem jejich „slibu“.
    21. 7. 2017 10:35 (aktualizováno)
  • Rychlost je to, oč tu běží

    Není to nic nového pod sluncem. Weby s rychlou odezvou, které se načtou v řádu pár vteřin jsou hodnoceny lépe snad na všech úrovních – od návštěvníků webu, přes vyhledávače až po administrátory serverů. Všichni je milují, všichni hodnotí rychlost kladně. Pro SEO je to plus, pro optimalizaci konverzního poměru je to plus.
    8. 9. 2016 15:37 (aktualizováno)
  • Spoléháte na Velkého Bratra? Neměli byste!

    Dnes jsem narazil na technický problém služeb Google Keep a Google Drive (u nás Disk Google). Z Keep mi zmizely naprosto všechny poznámky, které si tam udržuji ke svému podnikání a rozpracovaným projektům. Na Disku sice všechny soubory vylistované vidím, ale chybí náhled a při otevření hlásí strohé „Je nám líto, požadovaný soubor neexistuje. Zkontrolujte prosím adresu a zkuste to znovu.“.
    9. 10. 2015 23:02
  • Nezapomeňte přesměrovávat

    Jedno z pravidel SEO optimalizace pro vyhledávače je nezapomenout přesměrovávat. Myslím tím samozřejmě běžné rewrites a to jak formou přesměrování, tak i podstrkávání obsahu. Na podstrkávání obsahu pozor – hodí se např. v situacích, kdy potřebujete nahradit nějaký nedostatek Vašeho CMS systému (publikační / redakční systém). Osobně jsem využil podstrkávání mnohokrát pro zajištění optimálního robots.txt v rámci vícejazyčného webu na vícero doménách, který je spravován pod jednou instancí administ
    10. 7. 2014 14:45 (aktualizováno)
  • SEO je koncepce a strategie

    Mnozí marketéři, manažeři internetového marketingu a ecommerce konzultanti se tváří, že snědli všechnu moudrost světa a jejich posláním jsou analýzy, reporty, ROI, excelovské tabulky, meetingy a další věci, které jsou z mého pohledu důležité, ale jsou jen jednou stranou tak rozsáhlého oboru, jakým bezesporu optimalizace pro vyhledávače je.
    10. 7. 2014 14:42 (aktualizováno)
  • 100% bounce rate a 0:00 strávená doba na webu

    Pro nyní aktuální projekt eshopu cíleného na americký trh řeším aktuálně interpretaci statistických dat webové návštěvnosti, která mi poskytuje ke zdrojům a kvalitě návštěvnosti Google Analytics. Musím s politováním říci, že ne vždy najdete v tomto nástroji, určeném pro detailní webové analýzy, vše co potřebujete.
    10. 7. 2014 14:42 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).