Hlavní navigace

IT z pohledu košile a kravaty

  • Kde sedí váš top management?

    Při své fluktuaci po firmách jsem si všiml zajímavé věci. Čím mocnější oddělení, tím výš v budově sedí. A nahoře je pochopitelně top management, případně generální ředitel /CEO/. Nicméně jsem zjistil, že ve firmách, kde top management sedí na jednom patře i s obyčejnými nádeníky, je chování top managementu daleko lepší.
    18. 7. 2007 15:49
  • Jste závislí na diskusním serveru?

    Včera odpoledne proběhl na jednom „nejmenovaném“ diskusním serveru žertík. Alespoň z pohledu provozovatele a majitele (a menší části uživatelů). Ne už tak z pohledu většiny uživatelů, především těch co přispěli na stále nepříliš funkční nový server (i novou verzi) a těch, kteří si platí nadstandartní přístup a hosting.
    27. 6. 2007 16:35 (aktualizováno)
  • Máte nespolehlivé wi-fi

    Najednou Vám začadlo blbnout připojení na wi-fi, protože soused přeparkoval auto? IP dostanete, pingy jdou, ale jakmile se pokoušíte něco stahovat, tak to trvá týden? Zkuste, čistě experimentálně http://www.sof­tpedia.com/get/Twe­ak/Network-Tweak/DrTCP.shtml a zmenšit velikost paketů o 20–30%. Windows nastaví pro pakety stejnou velikost jako třeba u ADSL, takže se předpokládá minimální ztrátovost…
    26. 6. 2007 18:42
  • O2 rybka co plní tři přání

    Už jste taky zaregistrovali tu úžasnou reklamu na především Bleskový internet a televizi? Vážně by mě zajímalo, který marketingový guru přišel s formulací „méně než 46 kč denně“ ? Doporučuji jít ještě dál !! " Méně než 2 kč za hodinu" ! ale u haléřů prosím zastavit, abysme neskončili u tisícín haléře a pikosekund ;)
    20. 6. 2007 9:29
  • Funkčně, nefunkční TDD

    Reklamy na 4G síť od T-mobile už jsou dávno pasé, ale mě se konečně dostala do spárů combo PCMCIA karta na TDD a GRPS EDGE. Vypadalo to nadějně, karta se umí sama přepojovat mezi sítěmi, podle toho jestli je dostupné TDD, EDGE a nebo jen GRPS. Realita je, ale jiná. Automatické přepojovaní je spíše automatické připojování. O tom, že by se karta přepnula z 4G na GPRS, když 4G vypadne, jsem si mohl nechat leda zdát…
    18. 6. 2007 13:06
  • Outsourcovaný IT support?

    Téměř zaklínadlo všech větších firem, je outsourcing IT supportu. Dloubneme do nákladů, do kvality a ještě budeme dostávat barevné koláčové grafy jak nám to hezky všechno funguje. Nicméně, jak to funguje v praxi? Pokud jste outsourcovaný pracovník, nebo snad něco jako Service Delivery Manager, předem se omlouvám ;)
    15. 6. 2007 12:23
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).