Hlavní navigace

Kdo spamuje z adresy info@i-mailing.cz

14. 3. 2011 12:11 (aktualizováno) Nishkam Jan.

Pravdepodobne nejsem jediny kdo dostava spam z adresy info@i-mailing.cz. Zminky o spamech se daji najit napr.

Jako provozovatel webu a odesilatel obchodnich nabidek se uvadi VEMO Product s.r.o. 

Cislo telefonu uvedene na i-mailing.cz neodpovida. E-mailova schranka info@i-mailing.cz neexistuje. Maji sice na webu jakysi Unsubscribe formular, ale ten rovnez nefunguje.

Asi pred pulrokem jsem podal stiznost na UOOU, ale jaksi zadny efekt to nemelo. Spamy z info@i-maiing.cz dostavam porad dal. Dnes me to zase nadzvedlo a udelal jsem dalsi krok. Nasel jsem stranku www.ipoint.cz/fir­my/343372400-vemo-product-s-r-o, na ktere jsem se docetl, ze oficialni web VEMO Product s.r.o. je www.eventpro.cz Ten web je sice cely ve flashi, ale da se tam najit kontakt na pana CEO. Zavolal jsem mu.

Odpoved me prekvapila. Pan Gottwald mi rekl, ze domenu i-mailing.cz nedavno koupil, a ze zadne emaily z ni neposila. Z toho mi vychazi 2 moznosti, pricemz obe jsou jeste horsi nez muj puvodni predpoklad obycejneho spamu:

  1. Nejaky podvodnik zneuziva jmeno VEMO Product s.r.o. pro zasilani spamu. Vite, ze technicky neni problem poslat email z temer libovolne emailove adresy.
  2. Musim bohuzel pripusit moznost, ze CEO VEMO Product s.r.o. nerika pravdu a jednoduse zatlouka

Podle nasi telefonicke dohody jsem preposlal spam-maily, ktere jsem obdrzel z info@i-mailing.cz a doufam, ze se prece jen jedna o variantu c. 1 a ze to pan Gottwald situaci nejak vyresi.

Koukam, ze s koupi domen to muze byt jeste horsi nez s koupi auta, nebo spolecnosti. Je dobry overit historii toho co kupuji.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).