Hlavní navigace

Blogy

  • Lidé.cz [2]: Poslední bitva vzplála

    V předchozí části našeho článku Lidé.cz [1]: Kruhová obrana českých komunit jsme se bavili o tom, jak vypadá český trh komunitních webů. Ve druhé části se vracím k největší české komunitní službě Lidé.cz a pokusím se nastřelit několik konkrétních kroků, které by mohly přispět k její revitalizaci a pomohly jí zvítězit v boji s globální konkurencí, alespoň na malém českém písečku. Jak již bylo řečeno minule, existují veskrze dvě cesty – drobný, každodenní usilovný vývoj a velký relaunch.
    28. 6. 2012 12:42 (aktualizováno)
  • Lidé.cz [1]: Kruhová obrana českých komunit

    Jednou z ustalujících se novinek českého internetu je propad domácích komunitních webů. Lidí, kteří diskutují, chatují, seznamují se nebo blogují, pomalu ubývá a Zuckerbergova sekta v Palo Alto si může mnout ruce. Některé české komunity tak uprostřed pádu žijí ze zašlé slávy, jiné alespoň postavily kruhovou obranu a snaží se na tenčícím potůčku uživatelů na poslední chvíli vydělat, co půjde. Je však i pár takových, které zatroubily do protiútoku…
    19. 6. 2012 1:29
  • Vymena napadu. Anebo jak zpropagovat www.letacek.cz

    Nevim jak Vy, ale ja mam s napady casto problem. Vetsinou prichazi kdyz o ne nestojim a tykaji se oblasti, ve kterych aktivne nepodnikam. Prijde takovy napad a pak me akorat zamestnava promyslenim detailu. Novy napad skvele odvadi pozornost od skutecnych ukolu co mam na stole – hezka varianta prokrastinace. Abych se napadu zbavil, zacal jsem je pred par lety publikovat zdarma i na tomto blogu. Jen abych je dostal ven z hlavy.
    1. 7. 2012 11:40 (aktualizováno)
  • Ztrácí Nokia poslední zbytky soudnosti?

    Zřejmě jste nepřehlédli, že Nokia uvádí na trh telefon Lumia 610 postavený na platformě Windows Phone. Ale nejde o tak úplně běžný Windows Phone telefon – šestistovková Lumia je takovým ořezaným chudým příbuznům ostatních Lumií se stejnou výbavou. V podstatě vše podstatné, co určuje výkon a použitelnost samotného telefonu z velké části, je v tomto telefonu „děleno dvěma“…
    30. 5. 2012 12:00 (aktualizováno)
  • Podvodník Václav Prokůpek - videoreportáž

    Můj loňský blogpost o Ing. Václavu Prokůpkovi, Ph. D, který vykrádal články z různých webů a publikoval je pod svým jménem, sklidil myslím slušný úspěch, když jeho čtenost 3× převyšuje všechny ostatní příspěvky na Lupáckém blogu – hodně lidí se na něj vracelo zjevně díky jeho velmi záživné diskusi.
    8. 5. 2012 10:10 (aktualizováno)
  • Jsou emaily VOYO (NOVA TV) spam?

    Z adresy voyo@no­va.cz podepsane „Tým VOYO“ mi zacaly chodit emaily o ktere jsem nikdy nemel zajem. Vysvetluji to tim, ze Nova pred lety koupila Jyxo, kteremu patril blog.cz, kde jsem kdysi zalozil pokusny blogisek.  Chci se odhlasit. TV nesleduji. Na konci emailu ctu navod: Prosím, neodpovídejte na tento automaticky vygenerovaný email. Pokud si nepřejete tyto emaily dostávat, zrušte svůj souhlas s jejich odesíláním v editaci svého uživatelského profilu na nova.cz ( přihlášení zde).
    28. 4. 2012 12:29
  • Obchodní e-mail není chat

    Kdysi jsem o tom napsal malé how-to pod názvem Firemní e-mailová kultura. Od té doby se sice nějaké věci změnily, přeci jen je to pět let, ale základ zůstává stejný. I když už dnes je česky správně i tvar email (přesto, že pro mne to bude vždy ta bílá barva), tak stále platí, že e-mail ve firemním použití je obdobou obchodního dopisu a měli bychom s ním jako s takovým jednat.
  • Windows 8 je nejlepší OS (zítřka)

    Četl jsem v posledních hodinách několik kritických článků na téma Windows 8 a popravdě je moc nechápu. Mám pocit, že všichni na to koukají optikou svých současných počítačů. Jenže Windows 8 není pro váš současný počítač. Prodej upgrade Windows je a vždy byl cca. nula. Počítače dneška mají mnohem kratší morální i technickou životnost než operační systém…
  • Rise of Nightmares

                                                      ­Rise of Nightmares Žánr/Akční Platformy/Xbox 360  Výrobce/SEGA Multiplayer/NE Požadavky/Xbox360 + zařízení kinect Cena/950 Kč Arkádovka nebo konečne pořádná hra…
    5. 3. 2012 16:41 (aktualizováno)
  • Co je a co neni lez. K diskuzi o reklame

    Vse zacalo rozhovorem Petra Vaclavka v Hyde Parku na CT, viz http://ww­w.ceskatelevi­ze.cz/specialy/hy­depark/23.2.2012/ Re­klama: navoněná zdechlina, nebo přirozená součást života?  Nasledovala celkem pochopitelna podrazdena reakce profesionalu od reklamy viz. napr. http://se­desako.blogspot­.com/2012/02/je­den-vaclavek-povidal.html a pak vasniva diskuze na facebooku.
    26. 2. 2012 21:56 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).