Hlavní navigace

Blogy

  • Nová Lupa už se dokončuje - jaká bude (díl první)?

    Letošním podzim je pro nás v redakci ve znamení Nové Lupy (letopočet za ni jsme už přestali z bezpečnostních důvodů psát). Už jsme tu na jaře ukazovali první wireframe, nad nimiž se rozvinula diskuse, zapracovávaly se připomínky a nyní se blížíme k něčemu, co by se dalo nazvat verzí pre-finální. Podívejme se tedy na změny, k nimž dochází.
    24. 9. 2010 12:29
  • Zpátky do školy

    Prázdniny již dávno skončily, a tak je ten pravý čas podívat se po možnostech vlastního sebevzdělávání. Je jich samozřejmě celá řada. My se v článku zaměříme na zdarma dostupné nástroje, které učiní studium zábavné a efektivní. Zvláště se zaměříme na zajímavý Fresh Brain, populární výuku jazyků a nezapomeneme ani na rozšířený Moodle.
    23. 9. 2010 8:42 (aktualizováno)
  • katalog-cz-firem.cz (podvodník)

    Tak tu máme dalšího podvodníka s placeným zápisem do katalogu – katalog-cz-firem.cz. Jistě mnoho z vás také dostalo minimálně jeden jeho e-mail. Podrobněji se tomu věnuje bleskovka na. Internet pro všechny. Tedy nezapomeňte jej nahlásit na Nahlásit na úřad na ochranu osobních údajů. Dále by to chtělo zjistit kdo je provozovatelem daného mobilního čísla ze kterého chtějí posílat placené SMS a pokusit se jej zablokovat (podvodné aktivity bývají zakázané). Ještě něco vás napadá?
  • Nový fulltext na Seznam.cz spuštěn

    Před měsícem Seznam na svém Fulltext blogu oznámil výraznou změnu svého vyhledávacího algoritmu – pro detailní popis si přečtěte odkazovaný článek, když to hodně zjednoduším jde o to, že předtím bylo pro seznam víceméně jedno jestli jste hledali „plastová okna“, „plastové okno“ či „okna plastová“, teď to pro něj roli hraje.
  • Mozek.cz potichu skončil

    Řekl bych, že to nebude více jak pár dnů (počátkem září?), kdy se odporoučel Mozek.cz do věčných lovišť a internetového zatracení. Projekt, který se chtěl stát studnicí lidského vědění, byl převážně navštěvován spamovacími roboty (a díky totální absenci antispam ochrany velmi oblíben) nebo linkbuildery. Nu což, škoda jej nebude. Máme přeci wikipedii, že?
    16. 9. 2010 11:27 (aktualizováno)
  • Je budoucnost her spojená s Google?

    Sociální sítě rozjely nový zajímavý druh bussinesu, kterému se zatím příliš nedařilo – on-line hry, za které se platí až v jejich průběhu. Tím se otevřel zcela nečekaný svět investičních příležitostí. Budou pro Google facebookové hry novou hlavní investiční příležitostí? Android míří na PS4 i do televizí. Otvírá se tak prostor pro novou formu zábavy.
    13. 9. 2010 15:42 (aktualizováno)
  • AJAX výběr zboží na e-shopu (prosím komentáře)

    S internetovým obchodem Nákup­ka.cz (eshop s bílou a černou technikou) nějakou dobu vymýšlíme, jak zákazníkům usnadnit výběr produktů, aby to vyhovovalo jak laikům, tak těm, kteří ví přesně to co chtějí. Všechny možné nákupní wizardy/rádce/po­mocníky, co jsme kde viděli, jsme zavrhli, připadaly nám buď příliš složité, nebo s málem funkcí a nebo příliš specifické pro konkrétní produkt a těžko řešitelné pro obchod s desítkami tisíc položek ve stovkách kategorií.
  • Stížnost na telefonní operátory na možné zneužití dominantního postavení

    Příjemce: Úřad na ochranu hospodářské soutěže Datum podání: 9.9.2010 Věc: Stížnost na telefonní operátory na možné zneužití dominantního postavení Obsah podání Podávám tímto stížnost na možné zneužití dominantního postavení, tj. porušení zákona 143/2001 Sbírky, §11 a to na T-Mobile Czech Republic a.s, Vodafone Czech Republic a.s. a Telefónica O2 Czech Republic, a.s.
    13. 9. 2010 11:36 (aktualizováno)
  • Naše nová korporátní identita (prosím komentáře)

    Když jsme loni zakládali Mediacentrum, jednu z prvních věcí, kterou jsme potřebovali byla samozřejmě nějaká korporátní identita, tedy minimálně jejích design část – logo, vizitky, stránky. Vše se dělalo na rychlo, navíc v době, kdy ještě neschválil název naší akciové společnosti (nakonec to úřadům trvalo čtvrt roku, zamítli nám název, protože prý připomíná nějaké eseróčko Mediacenter, takže jsme nakonec MEDIACENTRUM GROUP a.s.).
  • Jak vypnout antispam filter na Gmail.com (Google Apps)

    Tenhle fígl se vám možná bude hodit a tak se o něj podělím, sám jsem na něj přišel včera – klient má nějaký prapodivný mail server a ztrácí se mu e-maily s poptávkami z webu – když je pošlu v HTML podobě, přijde jen prázdný e-mail, když v plain textu, tak každý druhý nepřijde vůbec. Cvičně jsem stejné e-maily nechal posílat na Gmail a prošly všechny v pohodě, část z nich ale spadala do spamu. Dokonce jsem je mohl tomu klientovi pak přeposlat a přišly mu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).