Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Ze života portálu

  • Rychlý úvod do produktového řízení

    Před několika lety jsem vytvořil úvodní prezentaci ke školení produktového managementu. Přestože byla vytvořena „na míru“, je dosti obecná a myslím, že i bez komentářů srozumitelná. A tak když jsem ji teď nedávno našel na disku, řekl jsem si, že ji dám do blogu. I když obsahuje řadu obecných a všeobecně známých věcí, není na škodu si je občas připomenout a zopakovat. Tak ať je i vám k užitku.
    5. 11. 2007 9:08 (aktualizováno)
  • Dnešek je mým posledním dnem v Atlasu

    Zatímco pro celý svět je 19. červenec významný třeba tím, že před 38 lety právě 19. července měsíční „Orel“ vstoupil s Armstrongem, Colinsem a Aldrinem „na křídlech“ do gravitačního pole měsíce, aby o den později přistál na jeho povrchu, pro mě má nyní i jistý osobní význam. Je totiž posledním dnem, kdy pracuji pro Atlas.
    23. 7. 2007 12:33 (aktualizováno)
  • Freemail pro nostalgické duše a pamětníky monochromatických monitorů

    Možná občas s nostalgií a slzou v oku vzpomínáte na doby, kdy počítače měly závratných 640 kB RAM, na disk se vešlo někdy až 20 MB a dvě disketové mechaniky umožňovaly naprosto luxusní způsob přenosu dat prostřednictvím sítě KabelNet. Tedy že vemete disketu do kabely a přenesete ji v ní k jinému počítači. Ti šťastnější si možná ještě vzpomínají na hit sezony – Prince of Persia, který na zelených nebo oranžových monitorech byl prostě … no neodolatelný…
    12. 7. 2007 15:56
  • Interaktivní hra postavená nad rozhraním AMapy.cz

    Mapové API je věc, kterou lze využít mnohem šířeji než její autoři původně plánovali. O AMapy API to platí dvojnásob a již před snad půl rokem jsem spolu s Danem rozjímal na téma, že by API šlo využít i k vytvoření počítačové hry. Něco takového Danovi říkat je nebezpečné. Dan je totiž hračička a umělec. Když ho něco napadne, ba přímo chytí, nedá mu to pokoje dokud to neudělá a tak se taky stalo.
  • Videoreporáž ze sobotního portálového zápasu

    Jak Patrik Zandl přislíbil, tak i učinil a na Stream.cz najdete krátkou videoreportáž ze sobotního fotbalového zápasu Atlasu, Centra a Seznamu. Jak v ní sami uvidíte, zůčastnili se hráči všech věkových kategorií i skupin a to včetně těch nejmenších. Reportáž tak můžete na Stream.cz najít paradoxně nejenom podle tagu fotbálek, ale dokonce i tagu batolata.
    7. 3. 2007 10:25 (aktualizováno)
  • Fotografie ze sobotního fotbalového klání Atlasu, Centra a Seznamu

    Dopředu varuji, že fotbalu rozumím asi jako koza zelí a tak neočekávajte žádné zasvěcené komentáře které portálové mužstvo bylo v čem lepší, zajímavosti ze hry apod. O co ale určitě nezůstanete ochuzeni jsou fotografie tohoto zápasu, které mohu na blog umístit díky Michalovi Bláhovi, který je nafotil dříve než mu došly baterky ve foťáku :)
    6. 3. 2007 9:51 (aktualizováno)
  • Atlasu se daří a je v zisku

    Za leden 2007 získal Atlas.cz 200 tisíc nových uživatelů (RU). To je téměř dvakrát více než konkurenční Centrum.cz. Pozitivní cestou se ubírá nejenom návštěvnost, ale i ekonomické výsledky. Obrat se zvýšil oproti roku 2005 o 63 procent a dosáhl výše 204 milionů Kč. Zisk byl 17,5 milionu Kč. Návštevnost roste
    27. 2. 2007 21:02 (aktualizováno)
  • Přijděte se pobavit společnou hrou Atlasu, Centra a Seznamu

    V sobotu 3. března proběhne nevídaný fotbalový zápas v kterém se, jak doufám, se ve sportovním a přátelském duchu utkají týmy Atlasu, Centra a Seznam. Kdo zvítězí asi není až tak důležité, důležité je zúčastnit se a zahrát si. I když zápas nese heslo „Přesouváme kolbiště z Internetu na hřiště“, očekávám od něj hlavně to, že jinak nesmiřitelní konkurenti dokáží sami sobě, že život není jen o korporátním bojišti, ale hlavně lidech, ať už jsou na kterékoliv straně.
    27. 2. 2007 11:35 (aktualizováno)
  • Principy tvorby mashup aplikací nad API amapy.cz

    Dne 20.3.2007 v pros­torách společnosti Microsoft, proběhne prezentace tvorby aplikací nad AMAPY API. Dozvíte se více o motivaci vzniku AMapy API (alias mAPI), porovnání se současnou konkurencí, předvedena bude jednoduchá aplikace, možnosti využití v pokročilých enterprise aplikacích a také něco o budoucnosti API. Přednášejícím bude Dan Steigerwald z Atlasu.
    17. 2. 2007 19:00 (aktualizováno)
  • Atlas.cz uzavřel s Prima TV partnerství na velkém televizním projektu letošního roku

    Atlas a Prima spolupracují na velké televizní soutěži „Ber nebo neber“. „Deal or no Deal“, jak se soutěž jmenuje v zahraničí, je jednou z nejúspěšnějších soutěží světa. A kdy vše vypukne? Na obrazovkách TV Prima a na Internetu prostřednictvím Atlasu bude možné soutěž sledovat již v průběhu února. Aktualizace: oficiální web soutěže
    12. 2. 2007 0:02 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).