Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra

  • Skunčí dílny I. - Rodiště těch nejšílenějších projektů světa

    Obojživelné bezpilotní letouny jako z hvězdných válek startujících z hlubin oceánu, hypersonické bombardéry klouzající rychlostí kolem 10 machů na hranicích atmosféry, to jsou všechno projekty Skunk Works, divize Lockheed Martin, která je jednou ze špičkových laboratoří světa. Už víc jak 60 let své existence přesvědčují skunčí dílny svět o tom, že jsou jednou z nejúžasnějších technologických dílen světa.
    17. 9. 2006 19:58 (aktualizováno)
  • Výlety za babím létem a barevným listím

    Když pozvednete oči od obrazovek počítačů, můžete snad i za vašimi okny zahlédnout jeden z velkých divů přírody, který se dostavuje pouze jedenkrát do roka: babí léto. Byl by hřích ho nevyužít a nevyrazit do přírody, mezi stromy. Za léto jsem nasbíral několik tipů. Mnoho z nich je v okolí Prahy, takříkajíc za humny, ale za některými se budete muset vypravit dál.
    15. 9. 2006 17:02 (aktualizováno)
  • Překvapení: Do Atlasu vstupují noví majitelé

    Dnes to není již žádná novinka. Vše se profláklo na tiskové konferenci minulý týden. Ano, je to tak. Do Atlasu vstupují noví majitelé a oficiálně tak bylo potvrzeno to, co se šeptalo v kuoárech delší dobu. Noví majitelé mají s Atlasem sáhodlouhé plány, ale sami jsou pro řadu odborníků velkým překvením. Kdo by čekal, že portál koupí jeden z největších autoservisů v České republice?
    8. 9. 2006 15:45 (aktualizováno)
  • Atlas.cz bude mít novou home page

    Už několik týdnů mě všichni uhání, že nepíšu do blogu a tak neví co se kolem děje. Pravda, času není mnoho, ale pokusím se to napravit alepoň malou ochutnávkou jedné z mnoha věcí na kterých pracujeme. A tou bude pro začátek samotná domovská stránka Atlas.cz. Když se podíváte do minulosti Atlasu, najdete zde několik poměrně rozdílných konceptů domovské stranky. Vzpomínáte si ještě na dobu kdy Atlas vypadal takto?
    28. 8. 2006 16:22 (aktualizováno)
  • Na cestě k Mezinárodní vesmírné stanici

    Startem raketoplánu Discovery směřujícího k Mezinárodní vesmírné stanici – ISS, zase na chvíli ožil program vesmírného transportního systému, který vznikl již v lednu roku 1972. Ač program provázela celá řada úspěchů, potkalo ho i několik tragických neštěstí a již delší dobu je zřejmé, že jeho původně vytyčené cíle nebudou zřejmě nikdy dosaženy.
    5. 7. 2006 16:00 (aktualizováno)
  • Jeskyně pod vrchem Babka

    Brdské pohoří, které začíná kousek za Prahou a táhnou víc než 70 km na jihozápad. Souvislý pás lesů působí mnohdy fádně a nezajímavě, ale ukrývá místa které se svou krásou vymykají lesčemu co kolem Prahy můžete najít. Jedním z takových míst je vrch Babka kousek od Řevnic. Jméno Babka nebo odvozeniny z Baba jsou v okolí Prahy dosti frekventované. Babu najdete v Dejvicích, v Modřanech, v Brdech samotných pak najdete Malou a Velkou Babu a také naši Babku.
    25. 6. 2006 10:01 (aktualizováno)
  • Stopařův průvodce managementem

    Je zajímavé kolik malých a ničím významných společností kdesi na modré planetě, se domnívá, že jsou pravě nyní ve fázi toho největšího rozvoje a rozkvětu a že právě jim se vyhne pocit, který zažívá vetšina známých bytostí po požití panmanažerského megacloumáku…
    11. 6. 2006 10:30 (aktualizováno)
  • Tajuplná zákoutí Atlas.cz

    Když jsem minule nechal návštěvníky mého blogu hádat co by tak mohl znamenat nápis „pískoviště“, přišla odpověď téměř okamžitě a byla správná. Pískoviště je vstupem do vývoje, místem kde se programují a tvoří budoucí služby Atlasu. Teď přikládám pár dalších obrázků. Zdalipak poznáte kam vedou tyto dveře?
    10. 6. 2006 18:57 (aktualizováno)
  • Atlas.cz očima insidera

    Uběhly skoro tři týdny a ty pořád nic nepíšeš na blog, vyčítají mi tu a tam přátele po ICQ nebo nad večerním šálkem čaje na který se mi dostává stále méně a méně času. Ano, už to bude brzy měsíc co jsem nastoupil do Atlasu, českého portálu, který poslední dobu stál spíše ve stínu ostatních. „Jdu zhodnocovat investice akcionářů“, směji se když okolí vyzvídá co od toho očekávám a tvářím se víc než tajuplně…
    28. 5. 2006 23:51 (aktualizováno)
  • Jak jsem si oblíbil Python

    Kdysi dávno, bylo to ještě v Brně, jsem sám vyvíjel aplikace v Perlu. Perl je mocný a flexibilní jazyk, který má řadu příznivců a obdivovatelů. Jeho výhodou je to, že se přizpůsobí programátorskému stylu a nenutí nikoho do něčeho na co by nebyl zvyklý. Znáte C? Pak pište jako v C. To je Perl. Dělejte to tak jak vám to vyhovuje nejvíc! Popravdě už tehdy mi tato proklamovaná vlastnost přišla dosti divná…
    10. 5. 2006 0:47 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).