Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra - Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • Necyklopedie: hypermoderní digitální encyklopedie

    Možná ji znáte a možná ne. O komže to mluvím? O české verzi tolik populární Necyklopedie, která nabízí pohled svět tak trochu jinýma očima. Když ji čtete, říkáte si za kterým rohem na vás vykoukne bílý králík a zdali tenhle svět za zrcadlem je opravdu alternativním světem nebo jen něčím čeho jsme si dosud nevšimli. Těžko říct, to budete muset posoudit sami. Jistá je jen jediná věc – takové informace v žádné jiné encyklopedii nenajdete.
  • Vězení za falešnou identitu na Facebooku

    Pokud rádi vtipkujete na cizí účet, dobře si rozmyslete v jaké zemi žijete. Nemuselo by se vám to to totiž krutě vyplatit. Své by vám k tomu mohl povědět 26 letý IT inženýr z Maroka. Fouad Mourtada z žertu založil na Facebooku falešnou identitu prince Moulay Rachida, mladšího bratra krále Mohammeda VI.
    24. 2. 2008 0:23 (aktualizováno)
  • Překvapení ze země paradoxů

    První myšlenka byla: „to se může stát jen v zemi s komunistickou vládou“. S údivem jsem otevřel ústa a přemýšlel, zdali se někde nestala nějaká chyba, nedorozumění nebo mi něco jen uniká. Abych to vysvětlil, tu a tam chodím číst zprávy ve významnějších, pro z pohledu zpravodajství méně obvyklých regionech, jako je Austrálie, Rusko, Čína apod…
    21. 2. 2008 23:11 (aktualizováno)
  • Jak to s těmi portály je aneb udělejte si názor sami

    Už nějakou dobu si říkám, že by právě teď bylo zajímavé napsat článek o dalším vývoji portálů v ČR, ale myslím, že i když by to byl jistě krásný a dramatický román plný zvratů, a možná ho i jednou napíšu, čísla hovoří vždy lépe. A na základě nich si můžete udělat názor sami. Takže se držte, jedeme z kopce. V mnoha případech doslova.
    10. 12. 2007 9:04 (aktualizováno)
  • Doplňky a tajné emotikony ve Skype

    Není to tak dávno, co vyšla nová verze Skype, která přinesla pár novinek, které kopírují všeobecné trendy anebo jsou tak logické, že bylo jen otázkou času, kdy se objeví. žádná z nich mě nijak neokouzlila ať už to bylo sdílení videoklipů, snímáním fotek z videohovorů, předávání hovorů anebo globální tržiště s možností přivydělat si svými radami něco málo peněz. Nakonec prototyp něčeho velice podobného jsem viděl již na letošním ImagineCupu a to dokonce od studentů českých škol.
    4. 9. 2007 9:10 (aktualizováno)
  • Nové portálové HP a Google zase o krok blíže zpravodajskému serveru

    Jako stromy na podzim, tak i internetové portály shazují s očekávaným pravidelným podzimním přílivem uživatelů listy – tedy pardon, domovské stránky a nahrazují starý design novým. Zatímco Atlas již novou podobu domovské stránky spustil a spolu s ní i tři nové služby, centrum zatím představilo jen betaverzi a sbírá feedback od uživatelů. Zdali se do něčeho podobného nechystá i Seznam nevím.
  • Lukačovič napadl objektivitu zpravodajství TV Nova

    TV Nova odvysílala v páteční hlavní zpravodajské relaci informaci ohledně ohrožení bezpečnosti uživatelských mailových účtu na Seznam.cz. Poněkud zavádějící reportáž, v níž mimo jiné vystoupil i Milan Kryl z konkurenčního portálu Centrum.cz, zdá se bude mít dohru. Alespoň to slibuje Ivo Lukačovič na svém blogu. Při té příležitosti napadl objektivitu zpravodajství TV Nova tím, že označil tuto praxi v TV Nova jako běžnou. viz. obrázek níže.
    8. 7. 2007 22:56 (aktualizováno)
  • Není i váš pes kybernetický terorista?

    Někdy si říkám zdali se lidstvo opravdu rozhodlo jít tím správným směrem. Moderní technologie a elektronika proniká i tam kde jí možná ani není tolik potřeba a na jedné straně deklarované přínosy se mohou velice snadno změnit v tu nejhorší noční můru. Zatímco dosud mohla být lednička v domácnosti napadena jen několika zákeřnými mikroorganismy, v budoucnu může vaším představám o něčem dobrém udělat přítrž i počítačový virus. A kdyby jen on.
    2. 4. 2006 11:52 (aktualizováno)
  • Google zamířil k Marsu

    Google vstoupil prostřednictvím svých map na planetu Mars – místa ztroskotání .. tedy pardon, přistání řady sond vyslaných v minulosti ze Země. Na některých snímcích, v Google Mars dostupných, je jasně vidět, že zde potenciálně přítomná inteligence by z nás určitě neměla radost viz. následující fotografie kráteru Gusev v místě přistání Spiritu.
    14. 3. 2006 23:55 (aktualizováno)
  • Google koupil firmu vytvářející nástroje pro 3D návrhy a modelování

    Google koupil firmu @LastSoftware, která se zabývá vývojem aplikací pro 3D modelování. SketchUp, jak se produkt jmenuje, je opravdu velice jednoduchý program, který se lze za chvíli naučit i bez manuálu. Dalo by se o něm řícu, že je to jakýsi 3D PowerPoint. Ze strany Google je to zajímavá koupě i když uživatelé Google Earth se s výstupy tohoto software mohli již setkat. Jeden z pluginů umožňuje import a export 3D modelů do/z Google Earth.
    14. 3. 2006 22:46 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).