Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra

  • Uvolněné místo obchodního ředitele Seznam.cz

    „Tak Tomáš Kapalín to má za sebou“, zněla rychlá zpráva. „Tak to přišlo trochu brzy“, napadlo mě a šel se podívat po Internetu co nového. Trochu orwellovský svět, který je v něčem tak podobný knize 1984. Na Internetu se neutají snad vůbec nic a co se staně v jeden okamžik ví všichni. Zvlášť když k tomu Seznam přisadil tiskovou zprávu jejíž obsah se hned rozlétl do světa.
    13. 2. 2006 10:14 (aktualizováno)
  • Alexa jde do služeb a vytváří tak trochu jiný SearchEngine

    Alexa, u nás ne příliš známý vyhledávač patřící Amazonu, se vydal cestou služeb a otevřel svoji vyhledávací technologii včetně indexu světu. Do poklidných vod vyhledávačů se dostává (staro)nová myšlenka, která působí docela sexy. Tedy pokud chcete vytvořit vlastní vyhledávač … Alexa nabízí vyhledávač, jeho index, procesorový čas, místo na disku atd. a to vše jako službu. Ovšem placenou…
    13. 2. 2006 10:12 (aktualizováno)
  • Několik portálových povšimnutí

    Google vytvoří 700 pracovních míst v Dublinu. Možná se Google Calendar opravdu blíží. Všichni se ženou do VoIP a další povšimnutí z minulého týdne. Google vytvoří 700 pracovních míst v Irsku Google vytvoří v Dublinu dalších 700 pracovních míst. Všimněte si, že jeho aktivity v Evropě začínají nenápadně narůstat. Počítaje z hlavy bude Google v Evropě zaměstnávat tolik lidí kolik měla celá firma tak 3 roky zpět. Zdroj: THE POST.IE: Google to create 700 Dublin jobs.  
    13. 2. 2006 10:11 (aktualizováno)
  • O Google v Euro

    V EURO 49/2005 vyšel zajímavý článek o Google. Napohled zaujme na dvě stránky velkou kresbou bankovky s podpisem Sergey a Larry a s „Googlovsky“ pestrobarevnými nápisy jako např. THE NATIONAL BANK OF GOOGLE, In GOOGLE WE TRUST (okolo „božího oka“) a nebo GOOGLE DEPT. OF THE TREASURY. Bankovka je ne nepodobná americkému dolaru, jen Whasington má u úst bublinu s větou „Do not evil“.
    13. 2. 2006 10:11 (aktualizováno)
  • Pražský okruh na Internetu

    Vlastně to není žádná novinka. Že se staví okruh kolem Prahy ví snad každý, ale překvapilo mě kolik lidí nemá konkrétní představu jak bude vypadat, kudy povede a co to bude znamenat pro jejich každodenní dojíždění do práce. Přitom na Internetu jsou pro rámcovou představu až téměř luxusní informace.
    13. 2. 2006 10:11 (aktualizováno)
  • Překlep za který jsme zaplatili všichni

    František Fuka narazil na kuriózní, ale zdaleka ne nejdražší překlep v historii. Ten se stal mnohem dříve a platíme za něj dodnes. Vše co máme a vše na co stěžujeme, ať už jsou to kolony aut, kouř z továrních komínů, hádky se ženou i samotná společnost Mizuho Securities jsou jen důsledkem tohoto překlepu, kterému se podivuje i Stopařův průvodce po galaxii. I ten to však vidí příliš jednoduše.
    13. 2. 2006 10:11 (aktualizováno)
  • Google spolupracuje s Craigem Venterem, ale kdo je Craig Venter?

    Pokud se vám zdálo, že největším ohrožením vašeho soukromí jsou RFID čipy, pokusy sledovat vaše chování na Internetu a další IT vymoženosti, zapomeňte na to. To co má v rukou Craig Venter je oproti těmto technologiím směšné jako dřevěný meč v rukou malého kluka. Kompletní genetická informace syntetizovaného „viru“ Phx-X174, který napadá bakterie Escherichia coli
    13. 2. 2006 10:11 (aktualizováno)
  • Je Aktuálně.cz předem prohraná bitva? (druhá část)

    Hodnotit cokoliv po prvním měsíci je extrémně obtížná věc a i poměrně přesnými údaji je těžké predikovat další vývoj. Obávám se však že doba překvapení již pominula. Následující text je pokračováním předchozího článku, který najdete zde, zatím ještě na staré adrese
    13. 2. 2006 10:10 (aktualizováno)
  • Je Aktuálně.cz předem prohraná bitva? (první část)

    Spuštění Aktuálně.cz se možná stane jednou z nejvýznamnější Internetových akcí v roce 2005. Bylo překvapivé, rychlé, inovátorské a současně vyvolávalo spoustu otázek. Minimálně o smyslu budování vlastní redakce a zpravodajství bez zázemí papírového deníku. Jedná se o počin velice neobvyklý a je obtížné najít obdobný projekt, který by uspěl. Stejně snadná je ale i protiargumentace – všechno musí být někdy poprvé. Proč tedy ne čistě internetový deník?
    13. 2. 2006 10:10 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).