Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra

  • Více raket - více demokracie aneb o čem politici nemluví

    Sledovat dění okolo americké základny na českém území je jako sledovat hodnocení úrovně naší politiky a politiků vůbec. Člověk nevychází z překvapení a říká si pro koho ti lidi tady vůbec jsou? Dlouho jsem přemýšlel jaký názor si udělat. V zásadě se nabízely dvě možnosti – připojit se k některému z většinových a nebo si vytvořit vlastní. Zatímco na počátku jsme si pokládal jednoduchou otázku: „O co tady vůbec jde?“, nyní si pokládám jinou otázku: „a proč právě o tomhle politici nehovoří“?
    10. 8. 2007 23:24 (aktualizováno)
  • Dnešek je mým posledním dnem v Atlasu

    Zatímco pro celý svět je 19. červenec významný třeba tím, že před 38 lety právě 19. července měsíční „Orel“ vstoupil s Armstrongem, Colinsem a Aldrinem „na křídlech“ do gravitačního pole měsíce, aby o den později přistál na jeho povrchu, pro mě má nyní i jistý osobní význam. Je totiž posledním dnem, kdy pracuji pro Atlas.
    23. 7. 2007 12:33 (aktualizováno)
  • Fotografie duchů ze strašidelného zámku

    Internet je úžasná věc, která pomůže člověku najít odpovědi na řadu otázek. Je ale jedna otázka, na kterou odpověď nemám a po usilovném hledání jsem našel pouze další lidi s obdobným problémem. I to je docela výhra – nebýt toho, že tím problémem je – jak se na některé mé fotografie dostalo něco, co tam nemělo být – duch.
    28. 8. 2007 23:32 (aktualizováno)
  • Freemail pro nostalgické duše a pamětníky monochromatických monitorů

    Možná občas s nostalgií a slzou v oku vzpomínáte na doby, kdy počítače měly závratných 640 kB RAM, na disk se vešlo někdy až 20 MB a dvě disketové mechaniky umožňovaly naprosto luxusní způsob přenosu dat prostřednictvím sítě KabelNet. Tedy že vemete disketu do kabely a přenesete ji v ní k jinému počítači. Ti šťastnější si možná ještě vzpomínají na hit sezony – Prince of Persia, který na zelených nebo oranžových monitorech byl prostě … no neodolatelný…
    12. 7. 2007 15:56
  • Od Internetu k Velkému bratrovi a zpět

    Je zajímavé jak postupně na Internetu roste konkurence. Služby a produkty se stále více a více stávají sofistikovanějšími a občas i bohužel složitějšími. Tím se, ale mění i styl vzájemného boje, který se vede někdy až na příliš mnoho frontách s příliš mnoha zbraněmi. Když se třeba podíváte jen na takové vyhledávání v obrázcích, čekal bych, že ho sice všichni pro formu budou mít, ale skutečný souboj třeba mezi českými portály tu zcela jistě nehrozí…
    29. 6. 2007 20:33 (aktualizováno)
  • Václav Klaus je držitelem mistrovského stupně v Karate

    Kdyby se války vedly tak, že by se spolu utkali jen nevyšší státní představitelé, možná bychom byli ve výhodě. Ač se to moc neví, držitelem nejvyššího stupně v Shotokan Karate je v České republice prezident Václav Klaus. 8. dan obdržel v únoru tohoto roku z rukou prezidenta Shotokan Karate-do International Federation (SKIF), pana Hirokazu Kanazawy (pozor, dále automaticky spuštěné video)
    28. 6. 2007 23:44 (aktualizováno)
  • Interaktivní hra postavená nad rozhraním AMapy.cz

    Mapové API je věc, kterou lze využít mnohem šířeji než její autoři původně plánovali. O AMapy API to platí dvojnásob a již před snad půl rokem jsem spolu s Danem rozjímal na téma, že by API šlo využít i k vytvoření počítačové hry. Něco takového Danovi říkat je nebezpečné. Dan je totiž hračička a umělec. Když ho něco napadne, ba přímo chytí, nedá mu to pokoje dokud to neudělá a tak se taky stalo.
  • Python verze 3 nebude zpětně kompatibilní

    Pokud jste se právě nyní rozhodli, že váš projekt přepíšete do Pythonu, možná jste si nevybrali ten nejlepší okamžik. Ač to není zcela nová informace, v průběhu 2 let vás může čekat překvapení – nová verze Pythonu 3 nebude zpětně kompatibilní. Sice bude dále souběžně vyvíjena verze 2, ale na první pohled mi přijde, že jen z důvodu pozvolného přechodu k verzi 3.
    21. 6. 2007 22:57
  • Nejlepší programátorský tým již čeká cesta do Jižní Koreje

    5. dubna proběhlo národní finále programátorské soutěže Imagine Cup, celosvětové technologické soutěže určené pro studenty středních a vysokých škol. Atlas.cz tuto soutěž vyhlašovanou společností Microsoft také podpořil a musím říci, že to stálo za to. Cílem Imagine Cupu je podpořit použití technologií při výuce, vzdělání, hledat mladé talenty a pomoci jim v jejich jejich růstu.
    19. 6. 2007 22:14 (aktualizováno)
  • Nikdy neříkej nikdy

    Kolikrát jste to už slyšeli? Nikdy neříkej nikdy. Člověk s věkem leniví a s leností bere za své odvaha, chuť něco dělat, vůbec se pohybovat. Je to hodně zrádná choroba, které je možné s vyhnout někdy docela těžko. A pak se už jen zhoršuje, zhoršuje … až na ni člověk jednou umře. Video:Něco málo o karate a jeho vzniku. Asi nic nového :-)
    16. 6. 2007 13:45 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).