Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra

  • Sladké sny nahrávacích společností

    Se zavedeným a výnosným businessem je mnohdy víc potíží než užitku. Kdo má hodně chce ještě víc a kdo má víc a to už platí po stovky let. To co na začátku rozvíjelo business a tlačilo evoluci kupředu, může jej na konci stejně tak dusit a držet na místě. Jen ti nejmoudřejší ví, že ani sebevětší křeč nepomůže udržet zisky do nekonečna a je jen otázkou kdy zlatonosná žila dojde.
    12. 5. 2007 19:20 (aktualizováno)
  • Jack a Suzy Welch: CESTA K VÍTĚZSTVÍ

    Každý člověk, který se zajímá o management zná jméno Jacka Welche. Člověka, který po 20 let vedl GE a vyvedl ji z nejedné krize. Jeho jméno je pojmem, Jack celebritou a jeho knihy bestsellerem. Pár jich ve své knihovně také mám. V mnoha směrech jsou vyprávěním o GE, Jackově profesní kariéře, ale i jeho soukromí. Jsou také zdrojem inspirace, myšlenek a poučení pro každého kdo o tyto do jisté míry esoterické věci stojí.
    4. 4. 2007 17:40 (aktualizováno)
  • Videoreporáž ze sobotního portálového zápasu

    Jak Patrik Zandl přislíbil, tak i učinil a na Stream.cz najdete krátkou videoreportáž ze sobotního fotbalového zápasu Atlasu, Centra a Seznamu. Jak v ní sami uvidíte, zůčastnili se hráči všech věkových kategorií i skupin a to včetně těch nejmenších. Reportáž tak můžete na Stream.cz najít paradoxně nejenom podle tagu fotbálek, ale dokonce i tagu batolata.
    7. 3. 2007 10:25 (aktualizováno)
  • Fotografie ze sobotního fotbalového klání Atlasu, Centra a Seznamu

    Dopředu varuji, že fotbalu rozumím asi jako koza zelí a tak neočekávajte žádné zasvěcené komentáře které portálové mužstvo bylo v čem lepší, zajímavosti ze hry apod. O co ale určitě nezůstanete ochuzeni jsou fotografie tohoto zápasu, které mohu na blog umístit díky Michalovi Bláhovi, který je nafotil dříve než mu došly baterky ve foťáku :)
    6. 3. 2007 9:51 (aktualizováno)
  • Atlasu se daří a je v zisku

    Za leden 2007 získal Atlas.cz 200 tisíc nových uživatelů (RU). To je téměř dvakrát více než konkurenční Centrum.cz. Pozitivní cestou se ubírá nejenom návštěvnost, ale i ekonomické výsledky. Obrat se zvýšil oproti roku 2005 o 63 procent a dosáhl výše 204 milionů Kč. Zisk byl 17,5 milionu Kč. Návštevnost roste
    27. 2. 2007 21:02 (aktualizováno)
  • Přijděte se pobavit společnou hrou Atlasu, Centra a Seznamu

    V sobotu 3. března proběhne nevídaný fotbalový zápas v kterém se, jak doufám, se ve sportovním a přátelském duchu utkají týmy Atlasu, Centra a Seznam. Kdo zvítězí asi není až tak důležité, důležité je zúčastnit se a zahrát si. I když zápas nese heslo „Přesouváme kolbiště z Internetu na hřiště“, očekávám od něj hlavně to, že jinak nesmiřitelní konkurenti dokáží sami sobě, že život není jen o korporátním bojišti, ale hlavně lidech, ať už jsou na kterékoliv straně.
    27. 2. 2007 11:35 (aktualizováno)
  • Ohrožuje americký radar Rusko?

    Článek smazán Po podrobných výpočtech beroucích v potaz zakřivení země a šíření vln v pásmu v 8–12 GHz mi vyšlo, že v nad velkou částí Ruska lze sledovat objekty ve výškách stovek kilometrů tj. nikoliv běžný letecký provoz apod. Tím smysl článku zaniká a než by mátl ostatní nebo nedejbože byl někde citován a používán v argumentaci, tak jsem ho raději smazal. Díky za upozornění na nesrovnalosti. Příště budu nejdřív počítat a pak psát :)
    25. 2. 2007 3:44 (aktualizováno)
  • Motýlí strategie chaosu

    Strategie je plánem k dosažení cílů.I když do jisté míry se jí lze naučit, z velké části je nadáním daným každému od přírody. Jinak bychom se na ulicích setkávali s desítkami Garry Kasparovů, Juliů Caesarů či Alexandrů Makedonských. Není už to samotné dostačujícím důkazem pro nezbytnost jejího nadání? Možná je a možná ne. Třeba stačí porozumět málu … mávnutí motýlími křídly.
    21. 2. 2007 18:11 (aktualizováno)
  • Principy tvorby mashup aplikací nad API amapy.cz

    Dne 20.3.2007 v pros­torách společnosti Microsoft, proběhne prezentace tvorby aplikací nad AMAPY API. Dozvíte se více o motivaci vzniku AMapy API (alias mAPI), porovnání se současnou konkurencí, předvedena bude jednoduchá aplikace, možnosti využití v pokročilých enterprise aplikacích a také něco o budoucnosti API. Přednášejícím bude Dan Steigerwald z Atlasu.
    17. 2. 2007 19:00 (aktualizováno)
  • Jak v ČR (ne)postavit raketovou základnu

    Je zvláštní jak některá témata začnou být diskutovaná až v předvolebním období. Americká protiraketová základna umístěná v České republice k nim bezesporu patří. Optimální téma pro účelovou manipulaci davu. Co bylo a je však více překvapující jsou mystéria a někdy až nesmyslné domněnky o významu a smyslu základny u nás a to i když většina obecných informací je volně dostupných na Internetu.
    5. 3. 2012 11:49 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).