Hlavní navigace

Webdev - vo webu vjecně - Témata označená nálepkou Bezpečnost

  • Hej UK! Sigh Hail a rozumíme si!

    Nadpis článku jsem si tak trošku půjčil z filmu Kontakt (po řadě prvočísel začnou mimozemšťané posílat část Hitlerova projevu, což byl první TV vysílaný pořad vůbec, generálové nad tím přemýšlí a vznese otázku jestli to spíš neznamená „Sigh Hail, rozumíme si!“). Bohužel něco podobného předvedl i Britský soud, který za 15 minut vyřkl 4 měsíční trest nad 19 letým mladíkem, jen proto, že nevydal své heslo, k šifrovaným datům. Mladík byl zadržen už loňského května…
  • Rybaření na doméně VOLNY.CZ (nová verze)

    Máte Email na volny.cz? Pokud ano možná jste dostali celkem podivný mail tohoto znění: Vážení E-mail uživatele Vezměte prosím na vědomí, že jsme modernizace našeho volny.cz webmail účet služby dokončit svůj účet ověřovacího procesu, Jste odpovědět tuto zprávu a zadat heslo, respektive v prostoru za předpokladu, pod touto email.You jsou požadovány Chcete-li to před příštím 48hrs dne obdržení tohoto e-mailu, orelse svůj webmail účtu bude de-aktivovaný a vymazán z
  • Červené tlačítko, až bych zvracel

    Tak stát pod taktovkou ministra Kocába (na jeho adresu, mě posledni dobou napadají jen výrazy jako, užitečný idiot, blbec a negramot, neb do čeho se vrhne to se taky zvrhne), nám servíruje úžasný prostředek, který má zaručit dětem bezpečnější internet. Tím prostředkem je červené tlačítko, udávající (anonymnymně, pochopitělně), která že ta stránka je ošklivá a nehezká. Celé je to skutečně pikantní v několika směrech.
  • V druhé slavné dekádě fašistického státu

    Ten nadpis jsem si půjčil z Červeného trpaslíka. Důvodem je fakt, že oproti nadpisům jinde, je to docela trefné přesto o něco méně děsivé. Je to totiž mnohem méně uvěřitelné. V Británii odsoudili dva lidi za to že odmítli vydat klíč k zašifrovaným datům. Vzpomínám si, že jsem tento problém naťukl zde na Lupě. Tehdy z toho byla bublina vedle rozhovoru. Teď už někdo nejspíš bručí.
  • Tak je konec pochybností o WTC, Usama je z toho venku!

    Na blogu Idnes vyšel článek Jana Zemana: http://janzeman­.blog.idnes.cz/c/79376/­Historicky-prulom-vybusnina-super-termit-nalezena-v-troskach-z-WTC.html Zabývá se vědeckou prací zkoumající prach z trosek WTC. Pokud nám bylo neustále tvrzeno, že všechny tři budovy WTC, se rozhodli spadnout díky požárům (i když to tak nevypadlo), letadlům a palačinkovým efektů (fyzikální blábolení). Pokud nám bylo tvrzeno, že za to může Taliban, Al-Kajda (či co), Usama-Bin Ladin nebo stará Kadrnošková…
  • Nefachčí Gmail

    Už dobře hodinu nefunguje Gmail a to ani na vlastní doméně. Copak se asi děje? Najde se nějaký chytrák co poradí přejít na MS Live mail? Bo jak se ta sranda jmenuje? 13:35 – Gmail už je v provozu! Teď ještě vědět proč to bylo, zatím to Google na sebe neprásknul!
  • Active24 - nekompetence, neschopnost prostě hrůza!

    Do nedávna jsem celkem rád nakupoval domény na www.domeny.cz (pohodlný obchod). Domeny.cz patří společnosti Active24, která provozuje web a administrační rozhraní právě pro tyto domény na webu: www.active24.cz V pátek (minulý týden ;-) jsem se rozhodl nastavit gmail jako výchozí mailovou službu, už jsem to několikrát zkoušel u domény registrované jinde a vše bylo otázkou několika hodin (přesněji cca 30 minut).
  • Spam boti už zvládají Jyxo Blog.

    Toliko fakt. /---pre msppm@gjjjrhs.com Vám píše: Hello! Good Site! Thanks you! wlhwvtvkgzn \--- Těchhle mailu jsem dostal z Lupy hromadu. Tzn. Jyxo Blogovaci system je znauživán. Otázka zní jak moc a kým. To se bohužel neda takto zjistit. Rozhodně by tomu slušela nějaká CAPTCHA nebo něco podobného.
    28. 11. 2007 10:26 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).