Hlavní navigace

Retro jsou jen slušní lidé

5. 8. 2009 7:57 (aktualizováno) webdev

Tak jsem jednou takhle brousil internety. Nebojte nejsem zase tak retro, že bych je chtěl zakazovat. Na to nemám ani náturu ani žaludek.

Při tom broušení jsem narazil na tekříkajíc zázrak. No prostě objevil jsem kapelu s velice poetickým názvem Machinae Supremacy. Kapelu původem, ze Švédska. Jenže hraje něco co jsem dosud nepoznal (nejsem extra fanda zrovna Metalu), kapela to pojmenovala SID METAL. Kdo měl doma C64 asi už tuší. V táboře modrých sice zatím vládne zmatek, ale to přejde.

SID je zvukový čip v C64, pro nás technicky znalé nesl označení 6581. Jeho zásluhou se z C64 stal nejprodávanější osmibit na světě. Ne skutečně jsem doma nikdy neměl C64, ale AMIGU. Ovšem ChipTunes mám dodnes rád. Doufám, že po této odbočce je všem jasné co to asi je ten SID METAL.

A proč, že se jedná o slušné lidi? Inu pointa je asi takováto. Na webu kapely je v sekci download, krom několika desítek songů, celých alb. Jednoduchá větčka s doporučením pro p2p sítě. „Seedujte!“ To je její zkrácená podoba. Za tohle si ta kapela zaslouží pět hvězdiček, dalších pět za to co hrají a posledních pět za fakt hezké pozadí na plochu i v 16:10 provedeních!

PS: pro ty co mají chuť zahrát si nějakou tu klasiku můžu doporučit nejlepší Retro herní web v ČR!

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).