Hlavní navigace

Hodně křičím, snad nebude slyšet jak kradu!

1. 10. 2009 18:35 (aktualizováno) webdev

Hledal jsem cosi o autorském právu (doplňuji již prořídlá místa vzdělání – kvůli jedné zakázce) a narazil jsem na povídání, které pobavilo nemálo.

KOMPRESORAutor blogisku si stěžuje, na to že, uživatelé nelegálně získaného autorsky chráněného obsahu, se nechtějí přiznat k tomu, že jsou zloději. Dále pak do úplné zblbnutí opakuje a na příkladech předvádí svou poctivost.

Inu vezmeme to trošku ze široka.

Autor tohoto morálně čistého povídání, sám je ovšem, víc než  jen zloděj. Proč to? Proč tak tvrdě?

Například se hrdě hlásí k webu beenox.cz, kde sice najdete hodně hezkých pozadí zdarma, ovšem už horší to bude s autorským zákonem. Ovšem všechno tam nahráli uživatelé, sakra jak to bude vypadat až Policie ČR bude chtít vidět log soubory o přístupech? Aaaa sakra, což?

A co dál? Umělec, fotograf, marketingový ředitel a nejlepší kulturista ve střední Evropě (co mi to jen připomnělo?). Nám tohle celé naťukal pomocí Windows 7, otázka zní kolik za ně zaplatil? Má skutečně legální kopii? Jak to tedy je?

Pokračujeme? Ano tento zdatný hoch, se nijak netají, že porušil ujednání a smluvní podmínky firmy Apple a HACKNUL si telefon (ano porušil tím licenci a tedy se dopustil zločinu).

Je nutné pokračovat? Není! Osobně jsem jen velice zklamán, kolik pokřivených a morálně zakrslých lidí je na světě.

--EDIT: 19:34– pro vysvětlení

PS: Byl jsem nařknut, že se jedná o osobní útok. NE! Jen nemám rád když někdo káže vodu a pije víno. Když někdo vydává cizí věc za svou (tapety, kde není ani uvedený zdroj!).

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).