Hlavní navigace

Tři způsoby volání do Benety zdarma

29. 9. 2008 7:24 Petr Ocásek

Naši zákazníci a partneři mají několik možností, jak nám volat zdarma. Nicméně hlavním motivem tohoto článku je upozornit čtenáře na to, jaké jsou možnosti internetové telefonie a protokolu ENUM.

  1. Technická podpora je dostupná přes Skype
  2. Naši zaměstnanci i ústředna přijímá hovory přes SIP
  3. od dubna 2008 podporujeme přijímání hovorů přes ENUM

Všechny níže uvedené postupy jsou vlastně VoIP – voice over IP. Nicméně, každý z nich má své výhody i nevýhody:

Volání zdarma přes Skype zná většina internetových uživatelů. Stačí do počítače s mikrofonem a sluchátky, nebo i do PDA či moderního mobilního telefonu, nainstalovat zdarma dostupný program Skype a zadat volání na kontakt benetacz . Avšak hovor přijatý přes Skype bohužel nemůžeme přepojit na jiné pracovníky, proto jde spíše o doplňkový či nouzový způsob komunikace.

Volání zdarma přes SIP je dostupné všem, kteří si nainstalují jakýkoliv softwarový telefon (program) nebo mají např. klasický stolní telefon, ústřednu, PDA s Windows Mobile 6 či mobilní telefon s podporu tzv. protokolu SIP pro internetové volání. SIP je plně integrován s naší ústřednou a našimi telefony, proto Vás můžeme bez omezení přepojovat úplně stejně, jako kdybyste volali přes klasickou telefonní linku. Naše vybrané kontakty přes SIP jsou:
fakturace: sip:10@sip.be­neta.cz

technická podpora: sip:20@sip.be­neta.cz

obchod: sip:100@sip.be­neta.cz

Volání zdarma přes ENUM

Jde o způsob volání zdarma, který je nejvíce podobný klasickému systému telefonování a který využívá výhod klasického i internetového volání. Pokud voláte ze zařízení, které podporuje ENUM (tzn. novější ústředny a telefony), pak již nemusíte přemýšlet, zda budete volat tak či onak. Zeptejte se na podporu ENUM vašeho správce nebo operátora. Pak již jen zadáte naše telefonní číslo (220 920 930) a budete volat zdarma.

Pomocí ENUM ale můžete ušetřit i těm, kteří volají Vám nebo při volání mezi pobočkami v ČR i ve světě. Každý vlastník jakéhokoliv telefonního čísla si k němu může již za 290,– Kč bez DPH registrovat tzv. ENUM doménu. Podmínkou je podpora tzv. SIP protokolu v zařízení, které bude přijímat hovory. ENUM doména vlastně říká, jak se k vašemu telefonnímu číslu dovolat přes internet. Více se o systému ENUM dozvíte v článku „Konec minutových poplatků“ na serveru živě.cz nebo na webu http://enum.nic­.cz.

Pokud se rozhodnete používat ve své firmě ENUM, můžete získat tyto výhody:

  • volání zdarma všem, kteří mají ENUM
  • vaši zákazníci vám budou volat zdarma, pokud budou mít ENUM
  • volání mezi pobočkami zdarma
  • snadná přenositelnost čísla – můžete si svůj stolní telefon z práce odnést např. domů nebo na chalupu (pokud tam máte kvalitní internet) a zákazníci se vám dovolají
  • při pobíhání po firmě vám mohou kolegové přesměrovávat příchozí hovory zdarma na váš mobilní telefon (který má podporu a 3G nebo WIFI)

Jakékoliv dotazy k ENUM Vám rád zodpoví Vilém Sládek ze sdružení CZ.NIC, které spravuje ENUM v ČR na adrese vilem.sladek(za­vináč)nic.cz či tel. 222 745 117.

O implementaci ENUM v jsme také společně s CZ.NIC vypracovali případovou studii, kterou naleznete na adrese http://enum.nic­.cz/page/504/pri­padova-studie-spolecnosti-beneta.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).