Hlavní navigace

Synchronizace a sdílení kalendářů? Tisíc možností. Úkolů? Nevím.

25. 4. 2008 13:37 (aktualizováno) Petr Ocásek

Řešení pro synchronizaci kalendářů je spoustu:

Můžete mít kalendář offline (za nějaké 2.500,– Kč Outlook 2007 či zdarma Sunbird nebo Thunderbird/Lig­hting), ten synchronizovat (přes bluetooth, infra či USB kabel) s mobilním telefonem či PDA/MDA (skrze Active Sync nebo MobileMaster) a nakonec s nějakým online kalendářem, nejčastěji asi s Google Calendar.

Kalendáře jdou nasdílet (včetně práv na editaci) a tak můžete mít jeden kalednář třeba na jednací místnost, druhý na firemní „sdílené“ auto a pak jeden kalendář pro každého pracovníka vašeho oddělení. Prakticky tak může jeden kolega domlouvat schůzky jinému či je rušit, nebo asistentka může domluvit šéfovi oběd aniž by viděla detaily jeho plánu (vidí jen jestli má volno nebo ne). Výsledný kalendář jde zase jednoduše vložit například (třeba jen pro čtení) do intranetu či na váš web.

Cokoliv změníte v jednom z uvedených zařízení (počítač-internet-mobil/pda) se při nejbližší synchronizaci projeví zase všude.

Potud asi nic nového. Ale:

V oblasti TÝMOVÝCH úkolů jsem dosud nenašel žádné řešení.

Nejdále je v tomto směru, pokud vím, šikovná aplikace RememberTheMilk (je i v češtině), kterou lze synchronizovat se vším možným (od mobilu přes PDA po Gmail/Google Calendar), nicméně bohužel ne s Outlookem ani s Thunderbirdem.

Možná by můj problém by vyřešil Microsoft Sharepoint (Services), nicméně jsem se do hlubšího výzkumu vůbec nepouštěl, protože jeho nasazení by znamenalo omezit se na jeden typ e-mailového klienta.

Pokud o nějakém řešení víte, budu velmi rád za informaci.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).