Hlavní navigace

Zamyšlení nad lidskou důstojností

11. 4. 2007 9:09 (aktualizováno) webdev

Po přečtení několika komentářu, které se oběvili pod články. Konkrétně tady na blogu, jsem se zamyslel a dospěl k závěru, že je cosi shnilého ve státě Česko internetovém. I dal jsem se do pátráni co!

Předně bych rád upozornil všechny co budou chtít napsat něco o sockách, že je to mimo mísu! Nazívat sockou každého kdo nesouhlasí s názorem, že nejprve nutné na něčem zbohatnou a odřít každého z kůže je prostě špatně. Nakonec každý znalec ducha lidského, vám řekne, že většina takto pokřikujících nenávídí svou vlastní chudobu a snaží se říct: „Jsem socka a nechci jí být sám“.
Pokud nevíte, které pokřiky mám na mysli, tak jsou zde.

Krom pokřikovačů „Socky, socky!“ Je ještě velmi početná skupina lidí takzvaně „znalých“, je to ten typ co v hospodě vždycky říká že všude byl, všechno viděl a v Rusku dvakrát! Internet je doslova našlapán touto sortou lidí! Kde se tu všichni vzali netuším, ale asi to bude mít něco společného anonimitou.

Do stejné skupinky potom patří takzvaní „Idiotoblbci“. Ti mají neskutečnou schopnost zpochybňovat intelekt kohokoliv koho potkají, stříli blbce a idioty na všechny strany, jejich jediným argumentem, pro takové ostré výrazivo je, světe div se! Jejich dojem. Diskuze na jakémkoliv novinovém serveru nečhť je důkazem.

Po českém internetu se krom toho pohybuje několik superhrdinu, kteří se snaží celý svůj život zasvětit boji za větrné mlýny. Pravidelně do diskuzí píší pomatené odkazy a texty, provázané pokud možno zcela šíleným blábolením. Idnes, nebo lidovky.cz, jsou jich plné. Na odborné části webů (i když o odbornosti lze víc než pochybovat), se potom pochybují jedinci typu rADo (však víte o kom píšu).

Co je hnacím motorem těchto a mnoha dalších, individuí je mi záhadou. Osobně mám podezření, na nějakou poruchu osobnosti. Nakonec nejsou sami, bohužel mi ostatní to dost často musíme číst.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).