Hlavní navigace

Active24 - nekompetence, neschopnost prostě hrůza!

11. 2. 2009 22:00 (aktualizováno) webdev

Do nedávna jsem celkem rád nakupoval domény na www.domeny.cz (pohodlný obchod). Domeny.cz patří společnosti Active24, která provozuje web a administrační rozhraní právě pro tyto domény na webu: www.active24.cz

V pátek (minulý týden ;-) jsem se rozhodl nastavit gmail jako výchozí mailovou službu, už jsem to několikrát zkoušel u domény registrované jinde a vše bylo otázkou několika hodin (přesněji cca 30 minut).

Ne tak Active24. Nastavil jsem potřebné záznamy CNAME a MX. A čekal. A čekal. A čekal. A ono nic. Inu řekl jsem si: „něco jsi seslonil!“ A začal jsem pátrat. Nakonec jsem nechal ověřit vlastnictví domény přes HTML kód (to Google umožňuje) a to prošlo. Kód v CNAME byl ignorován.

Záhy jsem zjistil ze stejně jsou ignorovány i záznamy XM a nejen ty CNAME. Říkal jsem si tedy, že je asi někde problém. Opět jsem začal pátrat. překontroloval jsem nastavení, ověřil to pomocí DNSStuff a Google. A nakonec dospěl k závěru, že záznamy, které vidím v administraci jsou skutečně jen v administraci, na venek nejsou vidět (a proto nefunguje přesměrování ani nic podobného).

Inu kontaktoval jsem zákaznickou podporu. A to byla chyba. Od včerejška cca 16 hodin. Jsem se dozvěděl, že jsem nejspíš neschopný a radši si mám všechno překontrolovat.

Inu Hugo Valenta pobavil. Jako bych mu nepsal, že už to nastavuju celý víkend.

Odpověděl jsem Hugovi už poněkud podrážděně, že jestli je něco špatně tak já to nevidím. Asi o hodinu mi přišel prázdný mail, obsahující pouze otagovanou mojí odpověď.

V tuto chvíli už něco málo funguje. Od Active24 žádná informace. Ovšem ptám se co ten zbytek? Kde je problém? Co Hugo? A sakra co bylo špatně?

Nechci tohle dál řešit: „Active24 je nekompetentní a neschopná řešit banální požadavek.“

AKTUALIZOVÁNO: Nakonec se na podpoře našel někdo schopný se prostě podívat a poradit kde je nejspíš problém tím schopným člověkem byl pan Petr Štéc. Díky mu za informaci, která celý problém vyřešila.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).