Hlavní navigace

Don Salluste kupuje Yahoo

7. 5. 2008 13:19 Jiří Macich ml.

Na Lupě vás pravidelně informujeme o vývoji námluv Yahoo a Microsoftu a myslím, že není třeba rekapitulovat dění z posledních týdnů a především z posledního víkendu a následné odezvy z různých stran. Michal Černý se domnívá, že Microsoft pohořel. Já si myslím, že na vyhlašování vítězů nebo poražených je po prvním poločase bitvy o Yahoo proklatě brzy.

Microsoft si podle mého názoru hraje s Yahoo jak kočka s myší a myslím si, že momentálně chce jen trochu podusit akcionáře Yahoo, aby byli tvárnější při nepřátelském převzetí, které se nakonec možná promění i v takovou ještě výhodnou ránu z milosti. V prvním kole si Microsoft možná jen ověřoval, že Yahoo není schopné v tuto chvíli přijít se strategickým partnerem a to ani pod tlakem. Sice se teď naposledy hodně mluví o spolupráci s Googlem, ale na tu by se regulační úřady nedívaly zřejmě s velkým nadšením. Minimálně ne v oblasti vyhledávání a reklamy, tedy ve dvou klíčových odvětvích.

Myslím si, že nyní Microsoft jen čeká až si sedne prach po šarvátce vedení Yahoo s nespokojenými akcionáři. Možná nakonec ani těch 33 dolarů za akcii nebude muset dát. Uvidíme. Každopádně je docela zajímavé pozorovat nejen samotné námluvy, ale i ten ruch okolo. Do něj lze započítat i spekulace o tom, že Microsoft koupí český Seznam doprovázené podrážděnými reakcemi Ivo Lukačoviče. Nevím proč, ale celé mi to připomíná film Pošetilost mocných a ty neustále kombinace intrik Dona Sallusteho ve stylu „Dostal jste můj anonym?“ :-)

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).