Hlavní navigace

Zprávičkářův blog - Témata označená nálepkou K mým článkům

  • Koncesionářský poplatek za každé oko

    Jak už z Lupy asi víte, na scénu se vrací téma placení koncesionářských poplatků České televizi za jakýkoliv počítač připojený k internetu. Z pohledu domácností, které už za nějaký přijímač svých 135 Kč měsíčně platí, je to zdánlivě zcela irelevantní téma, ale firmy by se mohly při placení koncesionářských poplatků pořádně prohnout. A ani domácnosti by neměly zůstávat v klidu. Jde totiž o princip.
  • Když si Google hraje s čísly

    Každá společnost se chce čas od času vychválit, zvláště při nějaké výroční příležitosti. Google slavící dva roky na českém trhu se ale poněkud přechválil, resp. trochu komicky si zažongloval s čísly. „Když v roce 2006 společnost Google otevírala pražskou pobočku, měl Google v Česku podle statistik podíl na vyhledávání kolem devíti procent. Po dvou letech vyhledává s Googlem třetina českého trhu, tedy více než trojnásobný nárůst (Navrcholu.cz, 30,16 %, červen 2008)" tvrdí Google v tiskové zprávě.
    5. 10. 2008 19:12 (aktualizováno)
  • Telefónica mlží a mlží

    Volné pokračování mého včerejšího článku Komu, kdy a jak Telefónica O2 zrychlí ADSL? Je celkem „zajímavé“ jak se v žádných oficiálních materiálech Telefónica nezmiňuje, že individuální zrychlení je možné i bez objednání balíčku. To přiznává až na cílené dotazy novinářů. Sama o této možnosti mlčí…
    17. 9. 2008 16:31
  • Za vše mohou externisté!

    V poslední době se množí zdůvodnění, že za problémy mohou externisté. Je to taková obvyklá minimalizace škod na vlastní pověsti (byť i výběr externích spolupracovníků něco o dané společnosti říká). Někdy se člověk ani nedozví, že na nějakém projektu spolupracuje několik různých organizací či firem. Teprve až když se něco semele a je potřeba od problémů dát ruce pryč, tak se najednou objevují externisté.
  • Proč jde Firefox po krku Internet Exploreru

    Včera na Lupě vyšel můj článek Jaké je tajemství úspěchu Firefoxu? Spolu s několika osobnostmi českého internetu, které se věnují webovým prohlížečům a open source scéně, jsem se snažil dopátrat úspěchu Firefoxu, o němž jsem pro změnu psal v článku Internet Explorer se propadá k padesáti procentům. Záměrně jsem do článku tolik nepromítl své osobní názory, o které se podělím alespoň zde.
  • Kinománia nechce PaySec, ale její peněženka nefunguje

    Nedávno jsem oslovoval tuzemské internetové obchodníky a poskytovatele různých online služeb a zjišťoval jsem, jak se staví k novému mikroplatebnímu systému PaySec. Jejich reakce jsem shrnoval v článku PaySec: prodejci zatím vyčkávají, který na Lupě před pár dny vyšel. Nejostřejší kritika „na záznam“ zazněla od provozovatelů sítě internetových videopůjčoven Kinománia.
    13. 5. 2008 23:36
  • PaySec není tak úplně „sec“

    Po pochvalných PR blozích ke zbrusu novému platebnímu systému PaySec pro změnu trochu kritičtěji. Bližší podrobnosti si o něm můžete přečíst v mém dnešním článku PaySec aneb PayPal po česku na Lupě. PaySec jako jednu z výhod hned na své úvodní stránce uvádí bezpečnost. Dokonce na ní upozorňuje ve svém názvu (a celkem vtipně – vzhledem k výslovnosti). Ale je to skutečně tak?
    22. 4. 2008 18:58
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).