Hlavní navigace

Tvorba screencastu

5. 11. 2010 14:19 (aktualizováno) Nishkam Jan.

Videum na internetu se uz neda vyhnout. Z tohoto duvodu, ackoliv s jejich torbou nemam velke zkusenosti, delsi dobu se psychicky pripravuji, ze jednou budu muset vazne zacit.

Cela tato veda se pro mne rozdelila na nekolik casti

  • nahravani na videokameru
  • tvorba screencastu
  • prace se zvukem
  • video-editace, vcetne vlozeni video a audio efektu

Uvadim zde jednoduchy screencast, jako navod na pouziti vice.ta­dy.info Budete-li mit cas prohlednout asi 7 min video a vyjadrit se k nemu, uvitam Vasi zpetnou vazbu

Jeste jeden muj pokus – Jak nastavit Facebook – navod pro laiky

Po techto prvnich pokusech vidim, ze musim venovat zvlastni pozornost  praci s hlasem. Avsak nevim presne, kterym smerem a jak presne ten hlas vylepsit. Rikam si, ze by to mohlo byt ze zacatku rychlejsi a energictejsi. Postupne se rozmluvim, ale zacatek je nejaky ospaly. Mozna by to chtelo rozmluvit se pred nahravanim. Nejaka cviceni? Nejsem si jist, zda je lepsi mluvit pomalu anebo rychleji. Vim urcite, ze nejsem prvni kdo resi podobne veci a tak budu vdecny za odkazy na zajimave zdroje.

Znate nejake dobre screencasty? Uvedte prosim priklady do komentaru. Pripadne napiste co presne je na nich pro vas dobre.

Rozlisuji ted mezi

  1. video pro marketing a
  2. video jako uzivatelsky navod

Pristup k jejich tvorbe je z meho pohledu odlisny. Tem prvnim asi budu muset venovat vice casu, abych vyladil vsechny detaily – text, intonace, efekty apod. Mel bych byt schopny vyvolat urcitou emoci nebo navodit urcity stav. Ty druhe chci vyrabet rychle s minimalnimi naklady. Avsak take by mely mit nejakou uroven, aby byly vecne, uzitecne, stravitelne a nevyvolavaly negativni pocity.

Delate videa? Mate nejake vlastni figle?

Zajimave odkazy:

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).