Hlavní navigace

Co se dělo v Second Life – prosinec 2007

25. 4. 2008 13:31 (aktualizováno) Petr Ocásek

Vážení příznivci Second Life,

rok se s rokem sešel a my vám přinášíme poslední novinky z prostředí československého Second Life roku 2007:

1) Prosincové statistiky a události
2) Psali jsme na www.secondlife.cz

3) Co se připravuje?

Prosincové statistiky a události

Second Life na celém světě vyzkoušelo již téměř 12 mil. obyvatel. V České a Slovenské republice bylo na začátku roku 2007 pouze několik stovek obyvatel, kteří se se Second Life seznámili. Dnes, rok poté, je jejich počet o dva řády vyšší a československých avatarů v Second Life je zhruba 20 tisíc. V roce 2007 vyšlo o československém Second Life a městě Bohemia zhruba 70 článků, několik rádiových rozhovorů, byly zorganizovány tři tiskové konference, natočili jsme pořad pro Českou televizi a připravili řadu přednášek a seminářů jak na velkých veletrzích, tak i v komorním prostředí na několika českých vysokých školách. Lze říci, že československý Second Life žije a my jsme velmi rádi, že naše úsilí je tímto způsobem oceněno.

Psali jsme na www.secondlife.cz

Ani v prosinci naši redaktoři nezaháleli a bylo vydáno devět nových článků na portále www.secondlife­.cz. Vyhlásili jsme výsledky kulečníkového turnaje, psali jsme o Mikulášské párty,zdobení stromečku na náměstí v Bohemii a nemohla chybět ani pozvánka na předvánoční párty v klubu X-paradise. Šikovným Čechům a Slovákům jsme nabídli bezplatný pronájem obchůdků na Starém náměstí a všichni, kdo mají zájem o umění, mohou shlédnout druhou výstavu obrazů v budově Telefonica O2. Pro soutěživé jsme vyhlásili soutěž s Microsoftem o tři počítačové hry a odvážným jsme nabídli možnost stát se na chvilku hvězdou a objevit se v článku o Second Life v českém prestižním časopise.

Co se připravuje?

V roce 2007 jsme v Second Life vyzkoušeli řadu zajímavých aktivit – párty, ohňostroje, soutěže o zajímavé ceny, svatby v kostele, výstavy obrazů, sportovní aktivity, virtuální koncert, zdobili jsme vánoční stromeček, pořádali Týden vědy s Akademií věd, přenášeli živé vysílání Českého rozhlasu, vybrali jsme Radu města, hráli kulečníkový turnaj, učili se anglicky apod. I v roce 2008 chceme v těchto aktivitách pokračovat a chtěli bychom virtuální svět ještě více provázat s reálným. Opět máme nachystanou řadu dárků do soutěží, vybíráme studenty do kurzů angličtiny, připravujeme další kulturní akce a již tento pátek 18.1.2008 chystáme prezentaci Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze na prvním virtuálním dni otevřených dveří. Všichni jste zváni a budeme rádi, pokud svou účastí náš experiment podpoříte.

Všem přeji úspěšný rok 2008 a hodně štěstí.

Martin Dvořák

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).