Hlavní navigace

koppel - Témata označená nálepkou Technologie

  • Nechte si svůj e-e Asus

    Tímto volně navážu na svůj předchozí článek o Asusu EEE, který se mi tak dlouho líbil, až se mi líbit přestal. To je u mne poslední dobou docela opakovaný jev u nových produktů a dá se to hodnotit jako velké plus marketingových agentru, které zjevně dokáží vyvolat zájem o něco, co vlastně nakonec zase tak nechci. Na druhou stranu jejich velké mínus je to, že nedokáží ten zájem udržet dost dlouho než si to koupím nebo ten bazmeg alespoň stihnou vrhnout na trh.
    24. 10. 2007 21:09 (aktualizováno)
  • Asus EEE začíná být pěkně e-e

    Mám rád ultrapřenosné notebooky. Průšvih je prostě v tom, že se bez notebooku během dne neobejdu. Přestože se mi povedlo zmigrovat 90% aplikací, které během dne potřebuji na web, tak jsem si moc nepomohl, protože většina z nich vyžaduje různé obezličky typu pokročilý Javascript nebo ActiveX. Takže ač mám chytrý telefon, tak tahám celý den notebook v batohu a nadávám na to jak je těžký. Navíc se o něj bojím, protože ultraportable nepatří k levným.
    24. 9. 2007 2:10
  • Největší novinka Vist: Index spolehlivosti

    Přiznám se, že mě animovaně průhledná okýnka ve Windows Vista nedohánějí k neartikulovaným výkřikům typu Wow. Vadí mi na nich minimálně to, že Microsoft si stále myslí, že on má patent na design a nedovoluje těm, kteří mu opravdu rozumí Windows otevřeně skinovat. Pravda totiž je, že akcelerovaný desktop GUI je určitě impresivní věc, ale čekal jsem nějak více. A to je vlastnost, která je tlačená do popředí jak jen to jde…
    25. 6. 2007 0:15 (aktualizováno)
  • Google nerad Vistu

    K titulku se vám asi automaticky přiřadí aktuální spor Googlu s Microsoftem, kde ta „hodná“ společnost (jak je vše relativní, že) vyčítá té malé (názvem ;-), že přílišná integrace indexovaného hledání na disku do Vist kazí „obchody“ s Google Desktop Search (v úvozovkách, protože GDS je zdarma, ale zdaleka to neznamená, že to něco nenese).
    25. 6. 2007 0:20 (aktualizováno)
  • DVB-T je nesmysl

    Raději s tím půjdu rovnou ven: osobně si myslím, že přechod na DVB-T by měl být odpískán teď hned. Tento názor není ani tak založen na tom, že na televizi téměř nekoukám, a tak tu propaguji její zrušení, ale chladným technologickým kalkulem spojený s určitou úrovní poznání jak to v ČR funguje po stránce řekněme zájmově-finanční (obvykle také nepřesně označované jako „politická“).
    13. 3. 2007 14:11 (aktualizováno)
  • Zákon velkých čísel

    Věříte na evoluci? Nebo na to, že stovka opic klofajících do psacího stroje po dostatečně dlouhém čase vyprodukuje Kapitál (nebo něco takového)? Samozřejmě, že to není jedno a to samé. Evoluce je (pokud teda je) samoregulující se proces založených na pokusech, zato ty opice to jsou jen ty pokusy. Rozdíl je mimojiné v rychlosti vývoje. V obou případech ovšem hraje rozhodující roli čas a velké množství pokusů…
    20. 1. 2007 2:20
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).