Hlavní navigace

koppel - Témata označená nálepkou Legislativa

  • Jaká je IP kamera Axis Q1755?

    IP kamery jsou mladý, zajímavý a do jisté míry předražený obor počítačových produktů. A výrobky švédské firmy Axis patří ke špičce v tomto úzkém oboru. To s sebou nese výhodu a nevýhodu. Tím pozitivním je, že výrobky s touto značkou jsou spolehlivé, stabilní a po obrazové stránce kvalitní. Negativem je, že mezi tímto drahým sortimentem patří k nejdražším. Navíc to co koupíte dnes bude spolehlivě za pár let zastaralé, protože vývoj zrovna tady letí rychlostí padajícího Concordu.
  • Je docela jednoduché ...

    Tento text je schválně psán podLupoidní úrovní. Za a) mě to tak bavilo, za b) jsem to psal spíš jako publicistiku, a tak jsem to nechtěl přetížit technickými detaily. Není asi určen vám, kteří víte jaký má port SSH, ale vašim známým, které máte rádi, ho klidně dejte. Oni ho totiž asi potřebují, aniž by to ovšem věděli.
    31. 7. 2007 19:11 (aktualizováno)
  • Licenční politika Microsoftu stojí za starou belu

    Budete se mnou asi souhlasit, když prohlásím, že těžko najdete softwarovou firmu se složitější licenční politikou než je Microsoft. Jistě, souvisí to asi také s tím, že jde o největší softwarovou firmu na světě, ale myslím, že logická implikace to úplně nevynucuje, takže máslo na hlavě mají hlavně oni.
    12. 6. 2007 14:55
  • Snížení míry softwarového pirátství naší zemi neprospěje

    Často používaný argument softwarových firem je: když se sníží míra kradeného softwaru, zvýší se HDP a vytvoří nová pracovní místa. Nehodlám se přít o to, zda je softwarové pirátství v pořádku nebo ne. Mám na to jasný názor a doufám, že ten sdílí většina příčetných lidí. Chtěl bych upozornit pouze na to, že tento konkrétní zmíněný argument je naprosto chybný. Snížení softwarového pirátství naopak přinese snížení konkurenceschop­nosti firem a úbytek pracovních míst. Ukažme si jednoduchý příklad…
    15. 1. 2007 20:48
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).