Hlavní navigace

koppel - Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • iPhone SDK - prošlapanou cestičkou

    O iPhone SDK se na českém internetu mluví až hodně, přestože si Patrick na Marigoldu stěžuje na opak. Je to třeba i poměřovat dopadem iPhone a SDK zvlášť na nás a ten je stále dosti diskutabilní. Velká část těchto zpráv ovšem kritizuje monopolní model, který připravil Apple pro distribuci aplikací přes iTunes. Přitom nejde o nic nového.
    9. 3. 2008 13:11
  • Heureka, našel jsem - heureku

    Mam takový matný dojem, že existuje nějaké pořekadlo, v němž vystupuje mluvení, provaz a dům oběšence. Také jedno s křížkem a funusem. Obě se mě asi týkají, když na sebe prásknu dvě věci: za prvé že kdybych mohl, tak zavezu pár koleček křišťálových lup na URL http://www.he­ureka.cz a za druhé, že jsem v Lupě samozřejmě letos ani nezahlasoval.
    16. 12. 2007 22:50 (aktualizováno)
  • Internet a důvěryhodnost informací

    V souvislosti s vzrůstajícím konkurenčním bojem mezi internetovým zpravodajstvím a různými klasickými formami se často vytahuje neověřitelnost důvěryhodnosti informací získaných na internetu. Jde o obtížně uchopitelný pojem, zvláště dokud se pohybujeme právě v rovině internet versus klasická média (dosaďte TV, noviny nebo rozhlas dle ctěné libosti).
    10. 12. 2007 0:29 (aktualizováno)
  • Že mě to nenapadlo

    Tohle opravdu nemám rád a myslím, že to asi znáte. Přečtete si o něčem, co je prudce elegantní, jednoduché, až stupidní a přitom funkční. Nejlépe v tom smyslu, že to je schopné generovat nějakou formu oběživa. Má to jednu jedinou vadu: vymyslel to někdo jiný. Je to takový pocit déjà vu naruby. Tak tohle přesně jsem prožíval, když jsem si četl o tom, jak fungují Google Print Ads. V kostce jde o expanzi reklamního modelu Googlu do tištěných médií…
    4. 12. 2007 22:22
  • Lidé za internetem

    Mám vcelku zvláštní životní režim. Upřednostňuji možnost vstávat o půl dvanácté (dopoledne) před tím než chodit spát s koncem posledního večerního filmu na Nově. Což vede k tomu, že v noci dost často bdím před monitorem a nikdo mě s takovouhle docházkou do práce nezaměstná ;-) Přitom jsem si všiml jedné zajímavé věci…
    22. 10. 2007 2:10 (aktualizováno)
  • Mám doma Ďáblovu bibli

    Taky mám talent na bulvární titulky ;-). Ale vážně. Na adrese http://www.kb­.se/codex-gigas/cze/ je možné si zalistovat v Ďáblově bibli hezky v klidu doma na svém LCD monitoru. Poté co výlet tohoto díla do Prahy byl velmi dobře zmedializován, je naděje, že bych viděl 2 rozevřené strany za sklem v Klementinu dost mizivá.
    20. 9. 2007 16:58
  • Stream má nový design

    Stream.cz byl obdařen novým designem, který mně osobně přijde velmi podařený. Není to jen design, ale i pár změn v prezentaci dat, které se projevují třeba našeptáváním při hledání. Vypadá to, že se zlepšilo i samotné vyhledávání, které teď opravdu nachází to, co hledám a nenutí mě jako velmi občasného návštěvníka používat na hledání raději Google. Fajn.
    20. 9. 2007 13:43
  • Mailová adresa je odpad

    Uvědomil jsem si to, když jeden můj známý rozbaloval CDMA modem. Dobročinný O2 do balení nacpal velkou spoustu kartiček na různé služby zdarma a různé podobné bonusy. A kamarád to rychle odhazoval do koše a za letu papírků mě poučoval: „Bacha na tyhle věci zdarma! Oni ti pak nakonec něco stejně napočítají, jen to na ty malé kartičky nenapíšou.“ Jako bych to nevěděl.
    29. 8. 2007 16:51
  • Internet - něco se změnilo

    Uvědomil jsem si to pohledem na otevřená spojení na mém domácím routeru: stahování HD 1080i celovečerního filmu z P2P, běžící streamovaná osmdesátka Radia City, jeden otevřený VoIP hovor přes SIP, několik spojených VPNek, nalogovaných Skypů, ICQ a dalších gadgetů jako FolderShare nebo Google Toolbar. Jasně, že tohle není ten internet z časů Arpanetu. Jasně, že je to stále on.
    16. 8. 2007 2:19 (aktualizováno)
  • Jak na víc prostoru v GMailu?

    O tom, že je možné koupit více prostoru pro služby Google (aktuálně GMail a Picasa) informuje kde kdo. Protože mám v GMailu 88% obsazeno a musím občas něco smazat, tak mě to docela zajímalo. Ovšem inzerované Manage linky v patičce GMailu nemám (možná jen zatím), takže jsem nepohrdl přímým odkazem na možnost si něco přikoupit: https://www.go­ogle.com/accou­nts/ManageSto­rage…
    12. 8. 2007 13:23
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).