Hlavní navigace

koppel

  • Mám doma Ďáblovu bibli

    Taky mám talent na bulvární titulky ;-). Ale vážně. Na adrese http://www.kb­.se/codex-gigas/cze/ je možné si zalistovat v Ďáblově bibli hezky v klidu doma na svém LCD monitoru. Poté co výlet tohoto díla do Prahy byl velmi dobře zmedializován, je naděje, že bych viděl 2 rozevřené strany za sklem v Klementinu dost mizivá.
    20. 9. 2007 16:58
  • Stream má nový design

    Stream.cz byl obdařen novým designem, který mně osobně přijde velmi podařený. Není to jen design, ale i pár změn v prezentaci dat, které se projevují třeba našeptáváním při hledání. Vypadá to, že se zlepšilo i samotné vyhledávání, které teď opravdu nachází to, co hledám a nenutí mě jako velmi občasného návštěvníka používat na hledání raději Google. Fajn.
    20. 9. 2007 13:43
  • Práce se SAPem změní vaši firmu uvnitř

    Tímto dokumentem si Škoda Auto objednává u mého zákazníka jeden kus textilu v hodnotě asi 400 Kč.
    17. 9. 2007 13:14
  • Lukačovičův omyl

    Úspěch Seznamu hodně obdivuji. Současně z velké části nesouhlasím s jejich strategickým myšlením, které mi přijde hodně chybné. Soudím, že dělat chyby a být úspěšný je možné pouze na rozvíjejícím trhu, kterým ČR bezesporu je. To je naše velká lokální výhoda a každý den, kdy nějakou chyby udělám (tedy denně) děkuji za to, že jsem se narodil zde. Tohle myslím vážně. Proniknout na trhu kde jsou karty už rozdané je mnohem těžší a chyby si nemůžete dovolit dělat vůbec.
    31. 8. 2007 14:56 (aktualizováno)
  • Mailová adresa je odpad

    Uvědomil jsem si to, když jeden můj známý rozbaloval CDMA modem. Dobročinný O2 do balení nacpal velkou spoustu kartiček na různé služby zdarma a různé podobné bonusy. A kamarád to rychle odhazoval do koše a za letu papírků mě poučoval: „Bacha na tyhle věci zdarma! Oni ti pak nakonec něco stejně napočítají, jen to na ty malé kartičky nenapíšou.“ Jako bych to nevěděl.
    29. 8. 2007 16:51
  • Internet - něco se změnilo

    Uvědomil jsem si to pohledem na otevřená spojení na mém domácím routeru: stahování HD 1080i celovečerního filmu z P2P, běžící streamovaná osmdesátka Radia City, jeden otevřený VoIP hovor přes SIP, několik spojených VPNek, nalogovaných Skypů, ICQ a dalších gadgetů jako FolderShare nebo Google Toolbar. Jasně, že tohle není ten internet z časů Arpanetu. Jasně, že je to stále on.
    16. 8. 2007 2:19 (aktualizováno)
  • Jak na víc prostoru v GMailu?

    O tom, že je možné koupit více prostoru pro služby Google (aktuálně GMail a Picasa) informuje kde kdo. Protože mám v GMailu 88% obsazeno a musím občas něco smazat, tak mě to docela zajímalo. Ovšem inzerované Manage linky v patičce GMailu nemám (možná jen zatím), takže jsem nepohrdl přímým odkazem na možnost si něco přikoupit: https://www.go­ogle.com/accou­nts/ManageSto­rage…
    12. 8. 2007 13:23
  • Je docela jednoduché ...

    Tento text je schválně psán podLupoidní úrovní. Za a) mě to tak bavilo, za b) jsem to psal spíš jako publicistiku, a tak jsem to nechtěl přetížit technickými detaily. Není asi určen vám, kteří víte jaký má port SSH, ale vašim známým, které máte rádi, ho klidně dejte. Oni ho totiž asi potřebují, aniž by to ovšem věděli.
    31. 7. 2007 19:11 (aktualizováno)
  • Tomuhle říkám zlomyslnost: ASCII tabulka v nápovědě Excelu 2007

    Soustřeďte se na části okolo 51, 70, 83 a 84, ale je tam mnoho prostoru pro vlastní výzkum pro každého z vás. Jo, určitě je to © Microsoft. Tisknutelné znaky standardu ASCII Čísla 32–126 jsou přiřazena znakům, které se nacházejí na klávesnici a které se zobrazí při prohlížení nebo tisku dokumentu. Číslo 127 zastupuje příkaz DELETE.
    15. 7. 2007 15:50 (aktualizováno)
  • iPhone by nebyl nic pro mne

    iPhone mánii propadl celý internet. Sleduji to z povzdálí, protože mi je jasné, že jako Čechovi mi to může být stejně minimálně na rok úplně ukradené. To už mě víc vzrušuje internetový tablet N770 od Nokie (ten je ovšem u nás také dost nedostupný). Dnes jsem ovšem na Engadget narazil na zevrubnou recenzi iPhonu a tak jsem se trochu zahloubal…
    3. 7. 2007 14:05
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).