Hlavní navigace

OpenMeeting na téma: Reálné využití virtuálních světů (např. SecondLife)

10. 10. 2008 16:31 (aktualizováno) Petr Ocásek

Pro téma nejbližšího workshopu neformálního sdružení OpenMeeting.biz nás inspirovaly jednak první narozeniny českého SecondLife města Bohemia (což je vhodný čas na rekapitulaci), ale zejména několik článků zveřejněných v poslední době, které se neshodnou na tom, k čemu je vlastně nějaký virtuální svět dobrý.

Možnosti využítí virtuálních světů (v ČR asi nejvíce aktuáně letí Second Life) jsou tak rozmanité, že to mnoho lidí dodnes nechápe a považují je za zbytečnost, za nudnou hru nebo program, kde si uživatelé kupují nějaké oblečky na sebe aby se mohli lépe seznamovat. Na druhé straně zde máme ty, kteří jsou doslova fanatiky a jejich reálný život se točí zejména kolem dění v tom kterém světe virtuálním.

Přijďte si tedy popovídat o virtuálních světech s lidmi a firmami, které o virtuálních světech netlachají, ale své peníze tam opravdu utratili nebo naopak vydělali.

OpenMeeting na téma virtuální světy se uskuteční v Praze ve čvrtek 23. 10. 2008. Více informací včetně registrace naleznete na adrese www.openmeetin­g.biz/udalosti-akce/realne-vyuziti-virtualnich-svetu.

PS: OpenMeeting má již nyní naplánováno akce na následující měsíce, např. v listopadu se můžete zůčastnit workshopu na téma „právo v oblasti duševního vlastnictví“. Podívejte se na kompletní seznam připravovaných akcí.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).