Hlavní navigace

Telefónica mlží a mlží

17. 9. 2008 16:31 Jiří Macich ml.

Volné pokračování mého včerejšího článku Komu, kdy a jak Telefónica O2 zrychlí ADSL? Je celkem „zajímavé“ jak se v žádných oficiálních materiálech Telefónica nezmiňuje, že individuální zrychlení je možné i bez objednání balíčku. To přiznává až na cílené dotazy novinářů. Sama o této možnosti mlčí. Mám z toho celého pocit, že se tuto možnost snaží před zákazníky v maximální možné míře zatajit a naopak manipulovat s informacemi tak, aby si klienti, kteří nechtějí zbytečně platit ještě půl roku za výrazně pomalejší ADSL, objednali balíček O2 Duo nebo O2 Trio.

Je to zřejmě nějaká hra na schovávanou s ČTÚ, protože z jeho strany zaznívá, že pokud není zrychlení výslovně podmíněno objednáním dalších služeb, nebude nijak zasahovat. Mé vlastní zkušenosti, ale i zkušenosti dalších klientů, kteří se se mnou o ně podělili, hovoří poněkud jinak. Zrychlení bez balíčku operátoři na zákaznické lince odmítají. Ale jiní klienti zase hlásí, že se svým požadavkem pochodili dobře, takže tady to dost možná nemusí být žádný „komplot“, ale komunikační šumy uvnitř samotné Telefóniky.

Za pozornost však stojí propagační materiály Telefóniky, které jako jedinou možnost okamžitého zrychlení uvádějí právě objednání balíčků. Třeba na PR webu Zrychlujeme.cz: „Jestli nechcete čekat na automatické zrychlení, můžet svůj O2 Internet ADSL zrychlit už teď. Stačí, když si své pevné připojení zabalíte do balíčku O2 Internet Komplet, a ihned získáte vyšší rychlost ADSL internetu a navíc ještě kvalitní mobilní připojení, se kterým můžete stahovat e-maily nebo se připojit k internetu opravdu kdekoliv a ještě ušetříte. O2 Internet Komplet si můžete jednoduše aktivovat v aplikaci Moje konto už nyní.

Mojí matce zase dnes přišel dopis v tomto znění: „Velmi si ceníme toho, že využíváte služby O2. Naší snahou je jejich neustále zlepšování a příprava nových, moderní služeb, se kterými budou naši zákazníci co nejvíce spokojeni. Proto pro Vás od 1.9.2008 zrychl­ujeme O2 Internet ADSL v balíčcích služeb v základní variantě ze 2 Mb/s na 8 Mb/s. O2 Internet ADSL s rychlostí až 8 Mb/s můžete mít i Vy! Stačí si spojit Vámi užívané služby do výhodného balíčku O2 Duo.

Podle mého názoru je to jednoznačně úmyslně zavádějící forma propagace.

Mlží podle vás Telefónica?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).