Hlavní navigace

Názor ke článku Velikonočně vaječná omeleta! od mewe - Mě by jenom zajímalo, jak fungoval internet dřív...

  • 11. 4. 2007 14:36

    mewe (neregistrovaný)

    Mě by jenom zajímalo, jak fungoval internet dřív - v době před flashem, štěkajícími reklamami, svislými bannery, čtverci a PRRRRR články. Tehdy dokonce i velké servery mívaly jeden banner nahoře a jeden banner dole. A stačilo jim to k živobytí. Zajímavé.

    Blokování reklamy přišlo až teprve tehdy, když reklama začala přibývat. V době, kdy na mne na webu poprvé vyskočil interstitial, ještě neexistoval žádný adblock ani nic podobného. Postupy blokování reklamy vznikly až teprve tehdy, když už se reklamni agentury nespokojily s proužkem nahoře a proužkem dole a začaly nám to své duhové lejno cpát přímo do obličeje.

    Chápu, že puboš z koše má strach, aby mu Hulán, se solidností vlastní rychlokvašeným internetovým magnátům, nezrušil neziskový megablog pod zadkem (protože člověk, který je schopen umístit svůj projekt na server s názvem "MEGAblog", si nepochybně něco kompenzuje). Ale na druhou stranu musí chlapec pochopit, že když už jsem si kdysi dávno hodil lagující googlesyndication do /hosts, těžko ho teď budu extra kvůli Hulánovi z /hosts zase vymazávat. Totéž gemius - jakmile mi první stránka při načítání vylagovala na gemius.pl, šel do hosts a od té doby nejsem ve statistikách. :-)

    Reklama je jako klobouk, který umělec nastavuje po (dobrovolné) produkci, aby mu do něj lidi hodili (dobrovolné) drobné. Proč ne, slušnému umělci hodím rád. Nesmí mi ale nastavit do cesty růžovozeleně pomalovaný betonový klobouk o průměru metr třicet, přes který ani neuvidím samotné představení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).