Hlavní navigace

Názor ke článku Hej UK! Sigh Hail a rozumíme si! od Tomáš Kapler - [1] tohle platí všude ve světě, jen u...

  • 7. 10. 2010 20:31

    Tomáš Kapler (neregistrovaný)

    [1] tohle platí všude ve světě, jen u nás to je jinak. A není to tak jak píšeš, prostě vlastník vozidla má k němu povinnosti, stejně jako třeba vlastník zbraně. Když někdo zastřelí někoho tvou zbraní, taky tě budou soudit. Když někdo spáchá přestupek ve tvém autě, tak můžeš klidně dále říct, že to byla osoba blízká, ale pak si prostě spoluzodpovědný za její čin, protože jsi takové osobě neměl co půjčovat auto.
    Hlavně je to ale pitomé řešení pitomého chování čechů, kteří prostě nemají úctu před zákony. Všude jinde když je někde povolená 90, tak se jezdí 80-90, u nás 95, protože přeci +5 km policisti tolerují, a když by snad někdo jel o 2 méně, tak jej budou ostatní vytlačovat ze silnice. Jakmile ale češi přejedou rakouské či německé hranice, tak najednou jezdí jak beránci.

    Ale k tématu - je to na zákoně nějakého zákona, který tam dali před pár lety po teroristických činech. A u teroristů je to samozřejmě oříšek, jestli riskovat smrt tisícovek lidí, nebo udělat nějaké "ústupky" proti zneužívání svobody (protože co si budeme povídat, v nesvobodných státech teroristů by se s nimi nikdo nebavil, tam by je při podezření rovnou bez soudu mučili a stříleli). Ale "zneužít" tenhle zákon na něco jiného než na teroristy mi přijde fakt hodně pitomé a v důsledku kontraproduktivní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).