Hlavní navigace

Management Blog Petra Šnajdra - Témata označená nálepkou Ze života portálu

  • Jaký tržní podíl má vaše služba v počtech uživatelů?

    Minulý týden jsem uveřejnil statistiku, která graficky zobrazuje vývoj části portálového trhu – konkrétně portálových homepage. Spočítat si takový poměr je jednoduché u kterékoliv služby měřené NetMonitorem a my se podíváme jak si takový graf můžete snadno a rychle nakreslit sami. Sledovat vývoj trhu lze dle řady kriterii. Sledování poměru unikátů je jeden ze způsobů. Ve chvíli, kdy si takovýto poměr zakreslíme do grafu, můžeme vidět nejenom krátkodobý vývoji, ale za určitých okolností i trendy.
    7. 12. 2006 12:14 (aktualizováno)
  • Tržní podíl HP Atlasu i Seznamu roste, Centrum ztrácí

    Vývoj návštěvnosti portálových domovských stránek se pomalu začíná měnit. Tržní podíl v denních unikátech (cookies) roste u Seznamu i Atlasu. Podíl domovské stránky Centra klesá. Oproti Seznamu klesá Centrum dokonce již od počátku roku 2006. Kde to můžete zjistit? Stačí se podívat do veřejných statistik NetMonitoru a nakreslit si graf.
  • Ocenění Atlasu za TV spoty s Petikem a Pepíkem

    Série televizních spotů Atlasu s Petrem Čtvrtníčekem a Josefem Poláškem v roli majitelů autoservisu byla oceněna cenou Metro Zlatá Pecka. Je to ocenění nejenom pro Atlas, ale i pro agenturu Wunderman, která scénky o Péťovi a Pepíkovi vytvořila. 8,9 bodů získala tato reklama i v hodnocení iStrategie jakožto nejlepší TV spot v září 2006.
    20. 11. 2006 23:40 (aktualizováno)
  • Neformální foto týmu a nový update map

    Včera večer jsme spustili další update nových map. Kromě spousty drobných oprav a technických vylepšení betaverze, se podařilo přidat i několik nových funkcí. Tou nejvýznamnější jsou GPS souřadnice. Hvězdný tým nových Atlasích map Veronika také umístila na oficiální blog mapového projektu foto celého týmu. Moje fotografie není sice tak dobrá jako ta z oficiálního blogu, ale je mnohem bezprostřednější – takříkajíc z „natáčení“. Projekt map je jedním z nejnáročnějších portálových projektů…
    10. 11. 2006 9:05 (aktualizováno)
  • Špetka koření ze zákulisí projektu nových Atlasích map

    Minulý týden jsme spustili první veřejnou betaverzi map. Mnohem lépe využívá plochy prohlížeče a má také o něco vylepšené ovládání. Ač se jedná teprve o betaverzi, můžete si ji vyzkoušet a případně nám dát vědět co by jste chtěli mít ve finální verzi. Sídliště Stodůlky. Na leteckých mapách zajímavý pohled pro svoji pravidelnost
    6. 11. 2006 21:12 (aktualizováno)
  • Atlas vs. Centrum - 1:0 pro nás

    Minulý měsíc byl poměrně zajímavý a tak jsem ho prožil v napětí jak budou vypadat statistiky návštěvnosti portálů. Atlas těsně na konci srpna spouštěl novou homepage, Přepni.cz a také jsme představovali naši spolupráci s ICQ. Konkurenční Centrum.cz také vyšlo ven se svojí novou domovskou stránkou a několika dalšími službami.
  • Překvapení: Do Atlasu vstupují noví majitelé

    Dnes to není již žádná novinka. Vše se profláklo na tiskové konferenci minulý týden. Ano, je to tak. Do Atlasu vstupují noví majitelé a oficiálně tak bylo potvrzeno to, co se šeptalo v kuoárech delší dobu. Noví majitelé mají s Atlasem sáhodlouhé plány, ale sami jsou pro řadu odborníků velkým překvením. Kdo by čekal, že portál koupí jeden z největších autoservisů v České republice?
    8. 9. 2006 15:45 (aktualizováno)
  • Atlas.cz bude mít novou home page

    Už několik týdnů mě všichni uhání, že nepíšu do blogu a tak neví co se kolem děje. Pravda, času není mnoho, ale pokusím se to napravit alepoň malou ochutnávkou jedné z mnoha věcí na kterých pracujeme. A tou bude pro začátek samotná domovská stránka Atlas.cz. Když se podíváte do minulosti Atlasu, najdete zde několik poměrně rozdílných konceptů domovské stranky. Vzpomínáte si ještě na dobu kdy Atlas vypadal takto?
    28. 8. 2006 16:22 (aktualizováno)
  • Tajuplná zákoutí Atlas.cz

    Když jsem minule nechal návštěvníky mého blogu hádat co by tak mohl znamenat nápis „pískoviště“, přišla odpověď téměř okamžitě a byla správná. Pískoviště je vstupem do vývoje, místem kde se programují a tvoří budoucí služby Atlasu. Teď přikládám pár dalších obrázků. Zdalipak poznáte kam vedou tyto dveře?
    10. 6. 2006 18:57 (aktualizováno)
  • Atlas.cz očima insidera

    Uběhly skoro tři týdny a ty pořád nic nepíšeš na blog, vyčítají mi tu a tam přátele po ICQ nebo nad večerním šálkem čaje na který se mi dostává stále méně a méně času. Ano, už to bude brzy měsíc co jsem nastoupil do Atlasu, českého portálu, který poslední dobu stál spíše ve stínu ostatních. „Jdu zhodnocovat investice akcionářů“, směji se když okolí vyzvídá co od toho očekávám a tvářím se víc než tajuplně…
    28. 5. 2006 23:51 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).