Hlavní navigace

Tomáš Kapler na Internetu

  • iPhone-3Gs.cz - 67 článků za 3 týdny

    Na webu iPhone 3Gs bylo vytvořeno od jeho založení zatím 67 článků, kromě asi tří z nich se všechny týkají výlučně iPhone 3Gs případně nového iPhone OS 3.0 a jeho aplikací (kterákoliv česká konkurence nemá ani desetinu z tohoto množství). Ale jenom kvantita není podstatná, důležitá je i kvalita, dovolím si shrnout červnové výsledky.
  • Server Mobilmania.cz napaden malware - aktualizace

    Aktualizace: v půl desáté ráno opraveno, opravdu mrcha v reklamním boxu Server Mobilmania.cz obsahuje malware, konkrétně skript na turbonames­tore.cn a mediahousename­buyvideo.cn (a možná i další, jestli to dělá skript). Mallware zřejmě napadl některý z reklamních systémů či jejich klientů (což tedy není chyba Mobilmanie), každopádně to pak končí tak, že se se místo načtení stránky Mobilmanie objeví následující stránka a to už by je asi mělo zajímat. Otázka je, jak tomu zabránit.
    22. 6. 2009 19:41 (aktualizováno)
  • Web cestovní kanceláře - druhý krok

    Před 3 týdny jsem tu psal o tom, že budem upravovat vzhled vzhled webu pro jednu cestovní kancelář a že když už to děláme, že to rovnou využiji k tomu, že zkusím udělat jakýsi seriál o tom, jak se dělá SEO. Dostal jsem pár dotazů, některé se týkaly toho, jak to, že tvrdím, že za tím nelze hledat nějaké postranní úmysly, když té firmě dávám odkazy atd., pointa je, že ta firma od nás zpětné odkazy neobjednala (bylo to volitelnou součástí nabídky), takže je to prostě test.
  • Vyšel nový Wordpress 2.8

    Vyšla nová verze nejpoužívanějšího redakčního systému Wordpress s pořadovým číslem 2.8, kódové jméno Baker – pekař. Podívejme se, co nám vývojáři „upekli“: Rychlost – mnoho kódu bylo dále optimalizováno, takže by měla být Wordpress instalace na stejném hardware opět o něco rychlejší Instalace t
    11. 6. 2009 13:29 (aktualizováno)
  • Web iPhone-3Gs.cz spuštěn

    Když jsem dělal zpravodaje z Apple WWDC konference, tak jsem se zamiloval do jejich Apple iPhone 3Gs a moc se na něj těším. A to do té míry, že neustále sleduji co se kolem tohoto (nejen) telefonu šustne na všech možných českých i světových serverech. Protože myslím, že podobný natěšený úchyl nejsem sám, spustil jsem web www.iphone-3Gs.cz, na který budu umisťovat všechny novinky, které k Apple iPhone 3Gs zjistím. Jestli najdete něco, co tam není, napište mi na tomas@kapler.cz a rád to tam přidám
  • Apple WWDC 2009 Keynote zpravodajství živě

    Aktualizace: Novinky o iPhone 3Gs najdete na webu iPhone-3Gs.cz Takže zkusím tu „živě“ referovat z keynote WWDC. Tedy ne že bych tam byl, jen to budu překládat ze zahraničních zdrojů pro ty, co neumí englišsky. Stay tunned, v 19:00 začínáme 18:00 – lidé se řadí ve foyer, zatím je vidět jen plakát ukazující velkou číslici 64 a heslo „Plnou parou vpřed: 64 bit“, zjevně tedy připomínka toho, že jablka přechází na 64bitovou platformu…
    9. 6. 2009 21:29 (aktualizováno)
  • Apple za pár hodin představí nový iPhone

    Za pár hodin (v pondělí v 67 hodin odpoledne našeho času) představí Apple na své konferenci WWDC 2009 nový iPhone a také nový operační systém Snow Leopard. Je možná škoda, že bude obojí představeno najednou, protože ač se domnívám, že sněžný Leopard bude úžasný operační systém, který v mnohém předčí i ještě nevydaná Windows 7, tak nejpíše veškerou slávu na sebe strhne nový iPhone.
    8. 6. 2009 10:40 (aktualizováno)
  • Spontánní znalost značky zdarma (spontaneous brand recall)

    Znalost značky (Brand Awareness) a ještě více spontánní znalost značky (Spontaneous Brand Recall) a optimálně pak „první na mysli“ (Top of Mind) je prakticky nejvyšším cílem marketingu – když je vaše značka mezi nejznámnějšími na trhu, tak už nemusíte lít tolik peněz do jejího marketingu, protože prostě když lidé slyší a napíší si do nákupního lístku „jogurt“, automaticky jim na mysli vytane Activia nebo Müller.
    25. 5. 2009 20:55
  • Na svém blogu si můžu psát co chci

    Už mi lezou krkem ti co mi vyčítají, že tu občas zveřejním něco, co se týká nějakého mého komerčního projektu. Lidi, toto je můj blog, já si sem budu psát co chci, trhněte si nohou. Jestli mě nechcete číst, nemusíte, nikdo vás nenutí. Kodex blogera Lupy toto umožňuje, viz bod 4 (http://blog.lu­pa.cz/wp-signup.php).
  • Cestovní kancelář - SEO prakticky

    Miluji Řecko, byl jsem tam už asi desetkrát, nejdéle asi 3 měsíce, ví se o mně, že když někdo chce SEO poradu, tak mě má pozvat do mé oblíbené řecké kavárny. Proto jsem měl radost, když jsem mohl začít dělat správu PPC kampaní pro cestovní kancelář VTT, která se na Řecko specializuje, je dokonce vlastněná a vedená česko-řeckou rodinnou a se svými 20 lety historie a asi 16 tisíci zájezdy do Řecka ročně je asi největší řeckou cestovní kanceláří u nás.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).