Hlavní navigace

Tomáš Kapler na Internetu

  • Google slaví 9. narozeniny

    Gratulujeme
    27. 9. 2007 14:37 (aktualizováno)
  • Wordpress 2.3 na spadnutí

    Právě dnes by měl vyjít WordPress s pořadovým číslem 2.3. Ačkoliv to vypadá, že jde jen o „minor“ změnu jedné desetinky, ve světě Wordpressu se běžně upgraduje po setinkách, změna desetiny znamená, že se může měnit více „v hloubce“ (databázové jádro, základní funkce) a může to ovlivnit současné aplikace / pluginy.
    24. 9. 2007 22:00 (aktualizováno)
  • Prodlužování vlasů - příklad úspěšného start-upu

    Představte si, že jste šikovná mladá slečna (kluk) po střední škole, bez zkušeností, ale s touhou to někam v životě dotáhnout. Nemáte bohaté známé, vysokou školu začínáte studovat dálkově, ale potřebujete si vydělat na bydlení v Praze. Prostě naprosto běžná situace pro 95% mladých lidí. Z neznámého důvodu valná část z nich jde po škole na pracovní úřad, případně zažádají o nějaké místo, které ovšem bude odpovídat platově jejich zkušenostem.
    21. 9. 2007 22:54
  • Seznam stále falšuje výsledky vyhledávání

    Když jsem na začátku srpna psal, že Seznam podvádí s výsledky vyhledávání, sklidil jsem nejdříve vlnu nadávek, že si vymýšlím, pak se Lukačovič přiznal že to dělaji, ale že na tom nevidí nic divného, pak článek i s komentáři smazal a místo něj napsal, že situací „vyřeší“ takto „Naše vlastní služby, které propagujeme tímto způsobem, buď textově nebo graficky označíme, aby uživatel věděl, že služba se dostala na první místo s naší pomocí.“ Termín si dali do konce srpna.
    21. 9. 2007 18:54 (aktualizováno)
  • Dva fígle pro Gmail a (nejen) Operu

    Jak jsem zjistil, spousta lidí používá Gmail jako primární e-mailový nástroj (byť třeba s vlastní doménou jako já), ale málokdo jej umí plnohodnotně využívat a nastavit. Tak posílám 2 fígle, které jsem si vymýšlel pro sebe a mohly by se hodit i někomu dalšímu. Primárně jsou určeny resp. popsány pro prohlížeč Opera, ale hodit se bude i pro jiné (i když pro druhý fígl musíte mít nějaká rozšíření)
    12. 9. 2007 3:46 (aktualizováno)
  • Ministerstvo Dopravy .cz - to si opravdu každý může dělat co chce?

    Potřeboval jsem se kouknout na web ministerstva dopravy, zadám do vyhledavače a vykoukne na mě stránka Ministerstvodo­pravy.cz. Vykoukne na mě stránka s titulkem Ministerstvo dopravy, která odkazuje na různé sekce ministerstva dopravy, informující o nových pravidlech atd. Začnu okamžitě nadávat, jak je ta stránka hnusná, že to je jak z roku 95 a že to určitě stálo nás daňové poplatníky zas pár milionů.
    10. 9. 2007 18:14
  • Virtuální vražda

    Redaktoři Novinek se opět předvedli, už jim asi ten virtuální svět leze na mozek. Více napoví obrázek.
  • Bezpečnostní brouček? Zjisti o čem si kdo píše

    Google Mail automaticky zobrazuje k mailům reklamy relevantní k jejich obsahu, podobně se chovají i jiné webmaily. Napadla mě taková finta, která by mohla být i zneužitelná – představte si, že potřebujete vědět, jestli se váš známý dopisuje s někým konkrétním (třeba vaše žena s někým, kdo si myslíte je její milenec), nebo jestli si s někým píše o nějakém konkrétním tématu (sex). Tak vytvoříte site-targeted reklamu a zaměříte jí na klíčové slovo
    27. 8. 2007 19:54 (aktualizováno)
  • Změna systému premium pozic u Adwords

    Dnes dopoledne českého času začala platit oznámená změna výpočtu pro umístění premium pozic u Adwords (takové ty 2–3 speciální podbarvené pozice nad výsledky). Doposavaď byl pro ně výpočet stejný jako pro ty, co se zobrazují normálně vpravo – tj. zjednodušeně – vezme se průměrná cena za proklik a vynásobí se CTR (oprava viz komentáře) a ty s největším číslem jsou nejvyýše. Pro premium pozice se ale nyní nově započítává maximální cena za proklik.
    27. 8. 2007 14:49 (aktualizováno)
  • Přecházet silnici se nevyplatí - aktualizace

    Jedna osobní příhoda – před půl rokem jsem přecházel silnici mimo vyznačený přechod a chytli mě policisté. Co na tom, že tam přecházím 30 let, co na tom, že je to přehledný úsek kde nic nejezdí, prostě jsme měl zaplatit 300 Kč. Peníze v hotovosti u sebe samozřejmě nenosím, a blokový lísteček jsem jako na potvoru ztratil, takže jsem se na to vybodl a čekal jsem, až mi přijde poštou nějaká upomínka. Přišla, právě teď. Ovšem ne od policie, ale od exekutora a mám zaplatit 8035 Kč…
    23. 8. 2007 17:07 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).