Hlavní navigace

Tomáš Kapler na Internetu

  • Test inteligence online map potřetí

    Navazuji na svůj příspěvek Test inteligence (debility) online map a jeho malé doplnění resp. prosbu na čtenáře v Testu inteligence online map podruhé. Pro ty kdo nečetli, zkusím malé shrnutí. Zkusil jsem položit dva jednoduché dotazy s možnou vícenásobnou odpovědí: „anglická“ (tj…
    19. 11. 2007 23:14 (aktualizováno)
  • Test inteligence online map podruhé

    Chtěl bych udělat nějaké resumé z Testu inteligence online map a v této souvislosti vás prosím o spolupráci. Mohl byste zkusit někdo stejný test, tj. položit dotazy „anglická“ a „ústí“ z nějakého jiného města než Praha? A následně napsat rozdíly oproti mému výsledku plus odkud bylo „měřeno“. Děkuji.
    19. 11. 2007 11:26
  • Test inteligence (debility) online map

    Oprava: viz Google MapsPředstavte si, že přijdete na nějaký mapový server, je jedno jestli Google maps, Seznam mapy, Atlas Mapy nebo třeba Centrum Supermapy. Patříte mezi >90 % populace, která je u normálního poskytovatele a nepoužívá žádné speciální proxy a podobně…
    19. 11. 2007 11:23 (aktualizováno)
  • GMAIL trochu zlobí

    Používám Gmail. Na své soukromé maily, na mé firemní maily, na evidenci poptávek, na všchno. Mám asi 6 různých aktivních e-mailových účtů z toho půlka jsou doménové koše, vše mám natvrdo přesměrováno na Gmail a odesílám z Gmailu tak, že si vždy zvolím z jakéhože mailu chci zrovna svou poštu odesílat.
    14. 11. 2007 12:19
  • Kvalitní Open Source eShop?

    Pro jeden projekt už celkem dlouho sháním nějaké kvalitní open source řešení pro e-shop, problém je, že žádné jaksi nemohu najít. Když si dáte vyhledat nějakou kombinaci open source a eshopu, zamoří vás vyhledavače odkazy na Zen Cart, osCommerce či xt:Commerce, které mají spoustu společného – původní zastaralé jádro z roku 2000, výchozí hnusný tabulkový layout, příšerný kód, spoustu bezpečnostních děr, absolutní ignoranci SEO, nepřehlednou správu, minimum build-in funkcí a tak dále.
  • Všimli jste si, že je Invex?

    Mám toho nějak moc, zas mě čeká 40ti hodinová pracovní doba a tak jsem si teď dal oraz a čtu co je nového. A tak jsem narazil na zpravodajství Invexu a zjistil, že už Invex začal. Je to zvláštní pocit. Já tam byl vždy na kontraktační dny, loni jsem ale změnil obor a firmu a mými zákazníky a partnery tak jsou de-facto nepočítačové firmy (byť mají třeba internetový obchod) a slovo Invex jsem tak celý rok nezaslechl.
    24. 10. 2007 1:11 (aktualizováno)
  • Seznam opět zvýhodňuje své byty, domy, pozemky ...

    Vím, že mi budete v diskusích nadávat, že to furt melu dokola, ale naše nekonečná pohádka zas pokračuje. Začalo to tím, že jsem odhalil, že Seznam podvádí s výsledky vyhledávání, poté popření problému a následně slíbená změna chování od Lukačoviče. Následně Seznam odstranil speciální panel propagující Sreality a konečně také zavedl speciální označení zvýhodněných reklam na vlastní produkty.
    23. 10. 2007 22:00
  • Je čas zrušit v denících komentáře

    Přiznám se, že se mi líbí vývoj deníku iDnes v posledních několika měsících. Ať už je to razantní modernizace grafiky (i když bohužel zatím ne u hlavní sekce – Zprávy), spuštění blogů, spolupráce s Gmailem atd., vždy to byl posun vpřed na kterém je vidět, že jej vymýšlí někdo s hlavou a který bohužel chybí u většiny ostatních serverů.
    15. 10. 2007 13:28 (aktualizováno)
  • SEO - důkaz místo slibů

    Před 3 týdny jsem psal o vytvoření webu na prodlužování vlasů a o tom, jak nasazením jednoho profesionálního byť malého webu v ceně desítek tisíc korun lze během zhruba 2 týdnů vytvořit prosperující živnost naprosto z ničeho. Jak si asi vzpomínáte, jednalo se o prodlužování vlasů, ale ono je to prakticky jedno, protože podobné výsledky máme u klientů co prodávají letenky, reality, zájezdy, auta či jiné konkurenční produkty…
    12. 10. 2007 20:06 (aktualizováno)
  • IE7 na Windows 2000 - žeby?

    Microsoft uvedl novou verzi prohlížeče Internet Explorer 7. Je to jen o nějakou tu tisícinku ve verzování navíc, ale přesto je hodně zajímavá a to z několika důvodů. Zaprvé Microsoft zapnul ve výchozím nastavení opět odkaz na menu, čímž vlastně defacto přiznal, že jeho sázka na lidskou blbost tentokráte nevyšla, někteří lidé holt potřebují u prohlížeče i něco jiného než je adresní řádek.
    5. 10. 2007 11:25
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).