Hlavní navigace

Ministerstvo Dopravy .cz - to si opravdu každý může dělat co chce?

10. 9. 2007 18:14 Tomáš Kapler

Potřeboval jsem se kouknout na web ministerstva dopravy, zadám do vyhledavače a vykoukne na mě stránka Ministerstvodo­pravy.cz.

Vykoukne na mě stránka s titulkem Ministerstvo dopravy, která odkazuje na různé sekce ministerstva dopravy, informující o nových pravidlech atd. Začnu okamžitě nadávat, jak je ta stránka hnusná, že to je jak z roku 95 a že to určitě stálo nás daňové poplatníky zas pár milionů.

Jenže pak kliknu a dostanu se na (o poznání profesionálnější) stránky mdcr.cz. A začínám tušit. Dám si okamžitě WHOIS na ty první stránky a zjišťuji, že patří nějakému CORP. INVESTMENTS INC., John Gate, Victoria, Mahe a nikoliv Ministry of Transport of the Czech Republic jak ukazuje WHOIS mdcr.cz.

To si opravdu v této republice může dělat kdo chce co chce, může s klidem zneužívat název ministerstva a tvářit se jako oficiální web? Stejně jsou „postižen“ i ministerstvo zdravotnictví a ministerstvo financí. To opravdu v tomto státě nikomu nevadí, že mohou podvodníci takto získávat velmi cenné informace, vždyť co kdyby někdo poslal třeba svá daňová přiznání či jiné citlivé údaje na očekávatelnou a ze zákona povinnou adresu posta@…

Netvrďte mi, že by soud nerozhodl okamžitě během 7 dní v předběžném řízení o zastavení provozování takovýchto podvodných stránek, a netvrďte mi, že by pak s největší pravděpodobností nerozhodl o finálním zákazu provozování (a případně i o pokutě za zneužívání jména atd.).

Takže buď to nikdo neví (což by byla značná ostuda jejich technického oddělení), nebo s tím nikdo nic nedělá (což je strašná ostuda jejich právního oddělení).

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).