Hlavní navigace

Názor ke článku Sreality - bordel jako vždycky od webdev - Ad 2/ Topování je jen zpoplatnění toho co...

  • 21. 10. 2010 10:34

    webdev (neregistrovaný)

    Ad 2/ Topování je jen zpoplatnění toho co realitky dělali ručně. Pro zákazníka nemá žádný přímo žádný přínos.
    Seznam tak dostane větší zisk (za nic) a menší realitky zase budou trpět. Ty velké co "nejvíc" obírají klienty, na konec vydělají zbaví se drobné (často poctivější konkurence).

    Ad 6/ Ano i ne. Problem je, že velké realitky mají často na tom lhaní postavený kšeft. Malé a poctivé pak buď jsou s nima nebo končí. Uživí se jich dost, ale poctivost se v tomhle oboru trestá. Nakonec i klienti na tom mají podíl, protože i mezi klienty je tolik podvodníků! Škoda mluvit!

    Ad 5/ Naopak pokud půjdu do hloubky, trh tu byl před Seznamem, takže seznam se na něj přilepil jako ten parazit. Realitky mu dali možnost a teď se diví. Seznam jako parazit ztrácí soudnost. Je potřeba si uvědomit, že klienti realitek nejsou žádní beránci a chudinky (většinou jsou to taky celkem veselé postavičky). Rozhodně se nechovají férově. Navíc právě ignorování jakékoliv férovosti jde seznamu vytknout čím dál víc. V článku to zaznělo. Seznam v tuto chvíli podporuje ty nejhorší ze špatných. Nikoliv obráceně.

    Ad 4/ Jako kupující jste to zcela nepochopil. Jde to dělat stejně a navíc na tom Seznam vidělá. Díky tomu to časem znevýhodní malé realitky a velké Vám jako klientovi nakonec pořádně zvednou ceny.

    Ad 3/ Původní redesign hlavně se úplně míjel s tím co tvrdil Marketing. Byl jsem na jednání realitek se Seznamem jako pozorovatel a poradce. Seznam zcela nezvládl ani tu nejmenší část. Komunikace, i technické řešení doteď hrubě kulhá.
    Tyhle další kroky jen znevýhodní malé realitky proti velkým a v důsledku toho nakonec bude tratit zákazník.

    Nakonec poznámka. Vidím tu spoustu lidí co sami o sobě nedokážou dohlédnout dál než za první zatáčku. Už celkem chápu proč můžou banky, bankéři a podobná holota, stejně jako politici tolik lidí oblbnout. Krátkozrakost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).