Hlavní navigace

Nejrychleji rostoucí portál snadno a rychle

13. 2. 2006 10:14 (aktualizováno) Petr Šnajdr

Toto nebude příběh o objevu Ameriky, úspěchu viagry a ani nevhodnosti právě vašeho kuchyňského nádobí ke zdravému životu. Toto bude zaručený návod na to jak vytvořit nejúspěšnější portál a co víc: rychle a jednoduše. Vrácení peněz garantováno!

Kupte si ...

Takže do toho.

Potřebujete vyrobit jednu HTML stránku. Není to nic náročného a do začátku postačí i toto:

<html><body><h1>můj portál</h1></bo­dy></html>

Tak a teď najděte nějaké freehosting. Například webpark portálu Centrum.cz a umístěte tam svoji stránku.Nyní napište do prohlížeče její adresu a klikněte na ni. Ano a to právě přišel ten šťastný okamžik – váš nový portál právě dosáhl o celých 60% větší návštěvnosti než nejrychleji rostoucí portál Atlas.cz, který roste jen o 40%. Pozor, návštěvy musíte rozplánovat tak, aby jste tohoto růstu dosáhly za potřebné období. Ne že tento úžasný potenciál vyplýtváte první den!

Ale to není vše! Mám pro Vás mnohem a mnohem více.A dokonce zdarma! Rozešlete adresu vašeho portálu 10 svým známým. Ano, je to úžasné! Nyní rostete o plných 1000%. Budeteli dostatečně šikovní, můžete se tak svojí pílí dostat nad nejrychleji rostoucí portály světa!

A víte v čem bude to největší kouzlo? Že porostete dokonce značně rychleji než Centrum.cz na jehož portále bude váš portál hostovaný. Jak je to možné? Za to může námi patentovaná a NASA ověřená technologie DvaVJednomTM založena na poznatcích z průzkumu černých děr!

Ptáte se co že to plácám za nesmysly? Ale kdeže nesmysly. Stačí si přečíst tiskovou zprávu společnosti Atlas.cz. Nutno poznamenat, že i v Atlasu se při čtení statistik NetMonitoru přehlédli a uniklo jim, že zprávy.cz rostly 1.11.2005 o ú­žasných 277 906,67% (Cookies). Na druhou stranu pravda – ne v týdenních datech.

Ale pojďme se podívat nejdříve na relevantní data a to denní statistiky unikátních uživatelů portálu Seznam, Centrum a Atlas za listopad 2005.

Podíl listopad 2005

Zkusme se tedy podívat na jednotlivé poměry zmíněných 3 portálů (opět návštěvníci, cookies, denní data, listopad 2005):

Podíl portály 2005

No nevypadá ten Atlas, že by byl opravdu nejrychleji rostoucím. Tedy pokud nesoutěží sám se sebou přesně jak to uvádí tisková zprava. Ona je totiž pravdivá. Podstata je však v tom, že to číslo téměř nic neznamená.

Slovy Winstona Churchilla – „věřím jen těm statistikám, které si sám zfalšuji“. Minimálně za zamyšlení ta slova stojí. Mimochodem všimněte si u prvního grafu, že Centrum může vyvolávat dojmem, že klesá. Ve skutečnosti je tomu právě naopak. Je to jen výsledek výběru „správného grafu“ a jeho natočení (všiml jsem si toho až jsem onen graf dal na blog, nebyl to záměr).

A o tom to je. Nastavit pohled tím správným směrem a hned to vypadá jinak.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).